Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 -

Τζιχαντιστές εκτέλεσαν 17χρονη και 16χρονη με λιθοβολισμό



Την Τρίτη τζιχαντιστές λιθοβόλησαν μέχρι θανάτου δύο έφηβες στην ανατολική Συρία.

 Με την κατηγορία της μοιχείας η Χάσνα, 17 ετών, και η Μαντίχα, 16 ετών, λιθοβολήθηκαν μέχρι θανάτου.

"Η εκτέλεση έγινε στη Χαμιντίγια της Ντέιρ Αλ Ζουρ την Τρίτη το απόγευμα. Εκατοντάδες συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν τον λιθοβολισμό των δύο νεαρών κοριτσιών", είπε ο τοπικός διαδικτυακός ακτιβιστής Αχμέντ Ραμαντάν στο ARA News.

Το θρησκευτικό δικαστήριο της Σαρία είπε σε ανακοίνωσή του ότι οι δύο έφηβες πιάστηκαν επ αυτοφόρω σε ένα σπίτι «με δύο αγνώστους», προσθέτοντας ότι το δικαστήριο διεξήγαγε έρευνα πριν αποφασίσει τον λιθοβολισμό τους.

"Τα θύματα κατηγορήθηκαν ότι διέπραξαν μοιχεία με δύο μεγαλύτερους άνδρες, οι οποίοι αναγνωρίστηκαν από το δικαστήριο της Σαρία ως οι Αμπού Ζουμπαΐρ Αλ Ιντλμπί και Μαχέρ Χαμέεντ", είπε η ίδια πηγή.

Ενώ οι δύο κοπέλες καταδικάστηκαν σε θάνατο με λιθοβολισμό, οι δύο άντρες τιμωρήθηκαν με 50 βουρδουλιές έκαστος στο κέντρο της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

"Η απόφαση του θρησκευτικού δικαστηρίου να καταδικάσει σε θάνατο τα δύο κορίτσια αλλά να τιμωρήσει με βουρδουλιές τους άνδρες, τους οποίους στη συνέχεια άφησε ελεύθερους, έχει προκαλέσει οργή στους κατοίκους της Ντέιρ Αλ Ζουρ", είπε ο Ραμαντάν.