Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Τζαμίλ Αλεξάντερ Θερμιώτης: Τι είπε ο πνευματικός του για την απόφασή του να αλλάξει θρησκεία για να παντρευτεί την πριγκίπισσα Ιμάν της Ιορδανίας..



Η πριγκίπισσα Ιμάν, η μεγαλύτερη κόρη του βασιλιά Αμπντάλα Β’ και της βασίλισσας Ράνια της Ιορδανίας, παντρεύτηκε στις 12 Μαρτίου με τον ελληνικής καταγωγής Αμερικανό Τζαμίλ Αλεξάντερ Θερμιώτη.

Μάλιστα, ο 28χρονος Δημήτρης – ή αλλιώς Τζίμι για τους φίλους του – μετατράπηκε σε Τζαμίλ όπως αναφέρει στην επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας. Κι αυτό επειδή για να τελεστεί ο γάμος, προϋπόθεση ήταν ο γαμπρός να ασπαστεί το Ισλάμ.

Πριγκίπισσα Ιμάν - Τζαμίλ Αλεξάντερ Θερμιώτης: Ένας γάμος από παραμύθι! -  Timeline

Η εκπομπή «Happy Day» του τηλεοπτικού σταθμού Alpha φιλοξένησε τον πνευματικό του Τζαμίλ Αλεξάντερ Θερμιώτη, τον γέροντα Ευδόκιμο, ηγούμενο του μοναστηριού Παναχράντου, ο οποίος δεν συμφωνεί με την απόφαση του 28χρονου επιχειρηματία.

Η πριγκίπισσα της Ιορδανίας, Ιμάν αρραβωνιάστηκε με γόνο ανδριώτικης  εφοπλιστικής οικογένειας!!!

«Είναι μια οικογένεια εξαιρετική, γνωριζόμαστε εδώ και 50 χρόνια. Κάθε χρόνο ερχόταν εδώ και μας βοηθούσε. Ήταν πολύ καλή οικογένεια. Έρχονται τακτικά. Ήξερα ότι έχει σχέση με μια πριγκίπισσα, είχαν έρθει το καλοκαίρι εδώ. Βεβαίως τους έδωσα την ευχή μου, είναι όλοι καλά παιδιά. Κακό που απαρνείται τον χριστιανισμό, δεν μου αρέσει αυτό. Να παραμείνει στην θρησκεία του, δεν πιστεύω τέτοιο πράγμα. Είναι άνθρωποι της εκκλησίας, δεν αλλάζει εύκολα αυτό» τόνισε ο Γέροντας Ευδόκιμος.

Από τη Βενεζουέλα στην Άνδρο. Το πρπσκύνημα της οικογένειας Θερμιώτη στην Μονή Παναχράντου..

 Ο Δημήτρης Θερμιώτης έφυγε πριν από πολλά χρόνια από την Άνδρο για τη μακρυνή Βενεζουέλα όμως δεν λησμόνησε τις ρίζες του. Κάθε χρόνο με τα παιδιά του Αλέκο, επισκέπτετε τον παιδικό του φίλο, όπως αποκαλεί τον γέροντα Ευδόκιμο. Με την Ντιάνα, την Κατερίνα και με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας του επιστρέφει στην αγαπημένη του Άνδρο ενώ όσοι από την οικογένεια του μπορούν να περπατήσουν, ακολουθώντας τα χνάρια των αμέτρητων προσκυνητών ανεβαίνουν το αρχαίο μονοπάτι που εδώ και δέκα αιώνες οδηγεί από την Χώρα της Άνδρου ψηλά στο όρος των Γερακώνων, στο μοναστήρι της Παναχράντου.