Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 -

Τρομοκρατική επίθεση η έκρηξη στο Ντιγιαρμπακίρ υποστηρίζουν οι ΤούρκοιΗ έκρηξη που σημειώθηκε την Τρίτη σε αστυνομικό τμήμα του Ντιγιαρμπακίρ στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι, από την οποία σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι οφείλεται σε τρομοκρατική επίθεση, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σόιλου.

Σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό δίκτυο Haberturk, ο Σόιλου δήλωσε ότι η επίθεση εξαπολύθηκε μέσω μιας σήραγγας η οποία είχε ανοιχτεί κάτω από το αστυνομικό τμήμα.

Πάντως σε προηγούμενη συνέντευξή του, την οποία μετέδωσαν μεταξύ άλλων τα ιδιωτικά τηλεοπτικά δίκτυα NTV και CNN Turk, ο Σόιλου είχε επισημάνει ότι «δεν υπήρξε καμία εξωτερική παρέμβαση. Η έκρηξη σημειώθηκε στη διάρκεια επισκευής οχημάτων».

Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους τρεις.

Το Ντιγιαρμπακίρ είναι η μεγαλύτερη πόλη στη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) διεξάγουν ένοπλο αγώνα για περισσότερες από τρεις δεκαετίες με σκοπό την αυτονομία των Κούρδων. Η βία έχει αναζωπυρωθεί μετά την κατάρρευση μιας εκεχειρίας τον Ιούλιο του 2015.