Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 -
Heavy rain

24 °C

Σήμερα, 18. Σεπτεμβρίου 2020

Τραμπ: Ζήτημα τριών ή τεσσάρων εβδομάδων το εμβόλιο- 37.017 νέα κρούσματα στις ΗΠΑΖήτημα τριών ή τεσσάρων εβδομάδων θεωρεί πως είναι η διάθεση ενός εμβολίου για τον κορωνοϊό ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ. 

Η πρόβλεψη αυτή του προέδρου των ΗΠΑ υποβαθμίζει τις προβλέψεις Αμερικανών αξιωματούχων από τον τομέα της Υγείας, αλλά και της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρίας Pfizer η οποία έχει δηλώσει  ότι θα γνωρίζει έως τα τέλη Οκτωβρίου εάν το εμβόλιο κατά του νέου κορωνοϊού που αναπτύσσει είναι πετυχημένο και στην περίπτωση που αυτό ισχύει, θα το υποβάλει αμέσως για έγκριση.

Ο Τραμπ μιλώντας σε μία εκδήλωση που φιλοξενήθηκε από το ABC News στη Φιλαδέλφεια, υπερασπίστηκε τη διαχείριση της κρίσης του κορωνοϊού από την κυβέρνησή του, δηλώνοντας ότι το εμβόλιο θα διανεμηθεί, σύντομα.

«Είμαστε πολύ κοντά για να έχουμε ένα εμβόλιο».  είπε ο ίδιος. «Αν θέλετε να ξέρετε την αλήθεια, για την προηγούμενη κυβέρνηση θα απαιτούνταν ίσως χρόνια για την ύπαρξη ενός εμβολίου, εξαιτίας της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φαρμάκων (FDA) και όλων των εγκρίσεων. Βρισκόμαστε μεταξύ εβδομάδων για να το έχουμε. Ξέρετε, μπορεί να είναι τρεις ή τέσσερις εβδομάδες», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Τουλάχιστον 37.017 νέα κρούσματα στις ΗΠΑ

Την ίδια ώρα το τελευταίο εικοσιτετάωρο στις ΗΠΑ καταγράφηκαν τουλάχιστον 37.017 νέα κρούσματα, με τα συνολικά κρούσματα να αγγίζουν τα  6,61 εκατομμύρια. Οι θάνατοι από το νέο κορωνοϊό αυξήθηκαν τουλάχιστον κατά 1.105 με τους συνολικούς θανάτους να αγγίζουν τις 195.699.