Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Τραγικό: Έξι ελέφαντες σκοτώθηκαν προσπαθώντας να σώσουν ο ένας τον άλλον



Έξι ελέφαντες σκοτώθηκαν στην Ταϊλάνδη προσπαθώντας να σώσουν ο ένας τον άλλον, σε έναν απόκρημνο καταρράκτη στο Εθνικό Πάρκο Khao Yai. Οι Αρχές του Πάρκου είπαν ότι αρχικά ένα μωρό ελεφαντάκι γλίστρησε και έπεσε από τον καταρράκτη. Οι άλλοι ελέφαντες φαίνεται πως βρήκαν το θάνατο στον γκρεμό, στην προσπάθειά τους να το προσεγγίσουν για να το σώσουν.

Ο συγκεκριμένος καταρράκτης είναι γνωστός για την επικινδυνότητά του, καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει ένα τέτοιο περιστατικό. Το 1992, οκτώ ελέφαντες σκοτώθηκαν από πτώση στο σημείο που είναι γνωστό ως «Η Άβυσσος της Κόλασης».

Εικόνα ενός εκ των επιζώντων ελεφάντων που προσπαθεί να σώσει το ταίρι του

Εικόνα ενός εκ των επιζώντων ελεφάντων που προσπαθεί να σώσει το ταίρι του  KHAO YAI NATIONAL PARK

Οι Αρχές για τη Διατήρηση της Άγριας Ζωής και Φυτών της Ταϊλάνδης, ενημερώθηκαν στις 03:00 τα ξημερώματα του Σαββάτου (τοπική ώρα) ότι μια ομάδα ελεφάντων μπλοκάρει έναν δρόμο στην περιοχή. Περίπου τρεις ώρες αργότερα, εντοπίστηκαν και οι έξι ελέφαντες νεκροί.

Ο ιδρυτής του Ιδρύματος Φίλων της Άγριας Ζωής, Έντουιν Βίεκ, εξήγησε στo BBC ότι αν εάν ένα ζώο ξεφύγει από το κοπάδι, είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσει σε αυτές τις συνθήκες, καθώς οι ελέφαντες βασίζονται ο ένας στον άλλον, τόσο για την ασφάλεια όσο και για την τροφή τους.

 

Είναι γνωστό ότι οι ελέφαντες εμφανίζουν σημάδια θλίψης. «Είναι σαν να χάνει κανείς τη μισή οικογένειά του», δήλωσε ο Βίεκ, στο BBC.

«Δεν υπάρχει τίποτα που μπορούμε να κάνουμε, δυστυχώς έτσι είναι η φύση», συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι περίπου 7.000 ασιατικοί ελέφαντες παραμένουν στην Ταϊλάνδη, με περισσότερους από τους μισούς να ζουν σε καθεστώς αιχμαλωσίας.

 

Πηγή: news247