Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 -

Τούρκος διανοούμενος:Οι Τούρκοι δεν είναι...Τούρκοι!Αναστάτωση στην Τουρκία μετά τις δηλώσεις ενός καθηγητή, διανοούμενου κι ανθρωπολόγου, του Τούρκου Bozkurt Güvenç, σχετικά με την καταγωγή των Τούρκων!  

Πρόκειται για το, ο οποίος είναι ένας γνωστός διανοούμενος και καθηγητής ιστορίας και σε μία μελέτη του "έσκαψε" βαθιά στις ρίζες του γειτονικού λαού και αποκαλύπτει ότι οι Τούρκοι δεν είναι ... Τούρκοι!

Σύμφωνα με την μελέτη, ο καθηγητής, παραθέτοντας έρευνα ενός διάσημου ανθρωπολόγου, υποστηρίζει ότι οι Τούρκοι, προερχόμενοι από την Κεντρική Ασία και τη Μογγολία, αναμείχθηκαν με τις ήδη υπάρχουσες φυλές (Άραβες, Γεωργιανοί) και διαμόρφωσαν μια καινούρια φυλή.

Επιπλέον, όπως αναφέρει η μελέτη, δεν υπάρχει τουρκική πολιτιστική παράδοση, αλλά αυτή που υπήρχε πάντα στην Μ. Ασία και δημιουργήθηκε από τους εγχώριους κατοίκους (Ρωμιοί και Αρμένιοι), οι οποίοι εξισλαμιστήκαν και στην συνέχεια εκτουρκίστηκαν για να αποτελέσουν το σημερινό τουρκικό έθνος.

Σαν επισφράγισμα αυτών των απόψεων, έρχονται παρόμοιες μελέτες άλλων ιστορικών που υποστηρίζουν ότι οι περισσότεροι κάτοικοι της βυζαντινής αυτοκρατορίας εξισλαμίστηκαν. Και σε αυτό, έρχεται ως απόδειξη η πρώτη τουρκική αυτοκρατορία που αποτελούσε αντιγραφή της βυζαντινής.