Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2023 -

Τουρκία: Συνεχίζεται η «μάχη» με την φωτιά - Μία «ανάσα» από θερμοηλεκτρικό σταθμό οι φλόγεςΗ Τουρκία συνεχίζει να δίνει τη δική της "μάχη" με τις φλόγες τα τελευταία 24ωρα, με την κατάσταση στην πόλη Μίλας να βρίσκεται εκτός ελέγχου.

Οι κάτοικοι των τριγύρω περιοχών απομακρύνθηκαν, χρησιμοποιώντας βάρκες και αυτοκίνητα, καθώς η φωτιά έκαιγε για σχεδόν 11 ώρες, ενώ πλέον έχει τεθεί υπό έλεγχο, όπως έγινε γνωστό.

Όπως ανακοινώθηκε, βάσει της πρώτης αυτοψίας που πραγματοποιήθηκε στο εργοστάσιο, οι βασικές μονάδες του δεν φαίνεται να έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές.

Στο σημείο έσπευσαν οχήματα των πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά και αεροσκάφη μαζί με ελικόπτερα. Οι Αρχές έκλεισαν δρόμους, απαγορεύοντας την πρόσβαση στην περιοχή.

Παράλληλα, οι Αρχές προχώρησαν σε προληπτικά μέτρα μόλις η φωτιά έφτασε στον σταθμό, απομακρύνοντας τις εύφλεκτες και εκρηκτικές ουσίες και εκκενώνοντας το κτίριο.

Η Τουρκία βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρές πυρκαγιές εδώ και μέρες, ενώ από τις φωτιές έχουν χάσει τη ζωή τους, μέχρι στιγμής, οκτώ άνθρωποι, αλλά και ζώα.