Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τιφλίδα: Συνέλαβαν για σατανισμό και τρομοκρατία ελληνικό μουσικό γκρουπ



Συνέλαβαν στην Τιφλίδα της  Γεωργίας τα ιδρυτικά μέλη του ελληνικού heavy metal  γκρουπ πριν από προγραμματισμένη συναυλία τους

Το δικό τους εξπρές του μεσονυκτίου έζησαν τα μέλη ενός ελληνικού συγκροτήματος. Αν και ξεκίνησαν για συναυλία, κατέληξαν στο κελί, κατηγορούμενοι για... σατανισμό!

Η απίστευτη περιπέτεια, που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει σενάριο ταινίας θρίλερ, έλαβε χώρα στη Γεωργία, με πρωταγωνιστές το ελληνικό heavy metal συγκρότημα Rotting Christ, το οποίο οι Αρχές συνέλαβαν με κατηγορίες για σατανισμό και τρομοκρατία.

Σημειώνεται ότι οι Rotting Christ θεωρούνται το μεγαλύτερο ελληνικό συγκρότημα στον χώρο του metal και μια υπολογίσιμη δύναμη στα διεθνή metal μουσικά δεδομένα.

Τα αδέρφια Σάκης και Θέμης Τόλης, ιδρυτικά μέλη της μπάντας, συνελήφθησαν πριν από λίγες μέρες στη χώρα της ανατολικής Ευρώπης και έπρεπε να περάσουν κάποιες ώρες στη φυλακή μέχρι να τους επιτραπεί να αποχωρήσουν, να πραγματοποιήσουν την προγραμματισμένη εμφάνισή τους και να ταξιδέψουν στη γειτονική Αρμενία. Ο frontman Σάκης Τόλης αφηγήθηκε την περιπέτειά τους, μέσω ανακοίνωσης της εταιρίας τους.

«Το πρωί της Πέμπτης 12 Απριλίου φτάσαμε στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Μετά τον έλεγχο διαβατηρίων η αστυνομία σταμάτησε εμένα και τον αδερφό μου και μας ζήτησαν να τους ακολουθήσουμε και να απαντήσουμε σε συγκεκριμένες ερωτήσεις. Κράτησαν τα διαβατήρια και τα κινητά μας, και μας έβαλαν στη φυλακή. Δεν μας έδωσαν καμία απάντηση για τη σύλληψή μας, λέγοντας ότι είναι “εμπιστευτικό”. Αργότερα οι δικηγόροι μας μάς ενημέρωσαν ότι είμαστε στη λίστα των ανεπιθύμητων ατόμων, με την κατηγορία ότι είμαστε σατανιστές και πιθανοί τρομοκράτες» περιγράφει ο τραγουδιστής και συνεχίζει:

«Βρεθήκαμε στη φυλακή, σε ένα κελί βρόμικο και χωρίς επικοινωνία με τον κόσμο ή με την πρεσβεία για περίπου 12 ώρες. Ευτυχώς, μόνο το όνομα “Τόλης” ήταν στη λίστα ανεπιθύμητων και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας μπορούσαν να ξεκινήσουν τις νομικές διαδικασίες. Επειτα από σκληρές προσπάθειες από τον τοπικό διοργανωτή, δημοσιογράφους, δικηγόρους και ακτιβιστές μπορέσαμε να απελευθερωθούμε».

Στη συνέχεια ο τραγουδιστής ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν να αφεθούν ελεύθεροι, συμπληρώνοντας: «Τελικά καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε τη συναυλία μας και η βραδιά εξελίχθηκε καταπληκτική. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε τους Γεωργιανούς μεταλλάδες αδερφούς μας για την υποστήριξή τους».