Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Θρίλερ με τις έρευνες για τη Μαντλίν! Η τελευταία γραμμή ερευνών



Στενεύουν τα περιθώρια για τους αστυνομικούς της επιχείρησης "Operation Grange" -Δεν εγκαταλείπουν την ελπίδα οι γονείς της μικρής Μαντλίν που θέλουν απαντήσεις -Εξαντλούνται οι πόροι τέλη Σεπτεμβρίου και διεκδικούν νέα κρατική ενίσχυση

Δέκα χρόνια μετά την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν, οι αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για την εξιχνίαση της πολύκροτης υπόθεσης. Τα χρήματα που χορήγησε το Home Office στη Μητροπολιτική Αστυνομία για να καλύψουν τα έξοδα ερευνών για τη μικρή Μαντλίν τελειώνουν. Το ποσό των 85.000 λιρών θα εξαντληθεί τον Σεπτέμβριο, με τις αρχές να ζητούν περαιτέρω κονδύλια.

Οι ερευνητές που προσπαθούν να εξιχνιάσουν την υπόθεση της μικρής Μαντλίν θα ζητήσουν νέα οικονομική ενίσχυση. Θέλουν να ακολουθήσουν μια «τελική γραμμή έρευνας» τη στιγμή που εξαντλούνται οι πόροι 11 εκατομμυρίων λιρών.

Το ταμείο ερευνών θα έχει αδειάσει τον Σεπτέμβριο, με τους αξιωματικούς της αστυνομίας να σχεδιάζουν να απευθυνθούν στην κυβέρνηση για περαιτέρω υποστήριξη.

Η μικρή Μαντλίν εξαφανίστηκε από το διαμέρισμα διακοπών που είχαν νοικιάσει οι γονείς της στην Praia da Luz, στην Πορτογαλία, τον Μάιο του 2007. Ήταν μόλις 3 ετών.

Η έρευνα Operation Grange ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια, τον Μάιο του 2011, με εντολή του τότε πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον. Μέχρι στιγμής ωστόσο απέτυχε να φέρει νέα στοιχεία στο φως.

Οι αστυνομικοί της Μητροπολιτικής Αστυνομίας που είναι επιφορτισμένοι με την έρευνα ελπίζουν σε μια ακόμα επιχορήγηση. Εκτιμούν πως θα τους δώσει την ευκαιρία να βρουν τι έγινε τον Μάιο του 2007.

Είχαν απευθυνθεί στο υπουργείο Εσωτερικών τον Μάρτιο του 2017 για να καλύψουν τα λειτουργικά έξοδα. Τους δόθηκαν 85.000 λίρες. Αυτό όμως το ποσό κοντεύει να εξαντληθεί.

Ανέκριναν νέους υπόπτους για την εξαφάνιση της Μαντλίν

Οι αξιωματικοί ταξίδεψαν στην Πορτογαλία για να κάνουν έρευνες στην περιοχή που εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν. Ανέκριναν παράλληλα αρκετούς υπόπτους για την εξαφάνιση του 3χρονης τότε Μαντλίν.

«Οι πόροι θα εξαντληθούν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Οποιεσδήποτε λεπτομέρειες σχετικά με μελλοντική χρηματοδότηση θα ανακοινωθούν όταν ενδείκνυται», τόνισε εκπρόσωπος της Scotland Yard.

Οι γονείς της μικρής Μαντλίν Kate και Gerry McCann έχουν υποσχεθεί να μην εγκαταλείψουν ποτέ την αναζήτηση της κόρης τους. Έχουν μέχρι στιγμής δώσει 500.000 λίρες στο ταμείο ερευνών.

«Μέχρι να έχουμε απαντήσεις, μέχρι να υπάρξουν νέα, πάντα θα υπάρχει ελπίδα. Ενώ η έρευνα δεν είναι ποτέ τόσο γρήγορη όσο θα θέλαμε οι αστυνομικοί και εμείς, κινούμαστε προς τη σωστή κατεύθυνση», τόνισαν στην επίσημη ιστοσελίδα Find Maddie.