Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

«Θα ανακαλύψουμε τι συνέβη στη σορό του Κασόγκι σύντομα», λένε Τούρκοι ερευνητές



Οι Τούρκοι ερευνητές είναι πιθανό να ανακαλύψουν τι συνέβη στη σορό του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι «σύντομα», δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος.

Ο αξιωματούχος, που αρνήθηκε να κατονομαστεί, είπε επίσης στο πρακτορείο Reuters πως δείγματα DNA του Κασόγκι αποκτώνται από την Τουρκία, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Θα ανακαλύψουμε τι συνέβη στη σορό σύντομα», δήλωσε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος. «Το DNA αποκτάται από το εσωτερικό της Τουρκίας. Φαίνεται ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη να ζητήσουμε από τη Σαουδική Αραβία [δείγματα DNA] προς το παρόν».

Οι δολοφόνοι του Κασόγκι μπορεί να πέταξαν τα μέλη του στο Δάσος του Βελιγραδίου κοντά στην Κωνσταντινούπολη και σε μια αγροτική περιοχή κοντά στην πόλη Γιάλοβα, 90 χλμ. νότια της Κωνσταντινούπολης, δήλωσαν χθες στο Reuters αξιωματούχοι.

Οι ερευνητές εξακολουθούν να επικεντρώνουν τις έρευνές τους στις περιοχές της Γιάλοβας και του Δάσους του Βελιγραδίου, και εξετάζουν πλάνα από κάμερες κοντά στο Δάσος του Βελιγραδίου, δήλωσε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος.

Οι ερευνητές εξακολουθούν επίσης να εξετάζουν καταγραφές κυκλοφορίας που δείχνουν όλα τα αυτοκίνητα που μπήκαν και βγήκαν από το σαουδαραβικό προξενείο στις 2 Οκτωβρίου, την ημέρα που ο Κασόγκι εισήλθε στο προξενείο, είπε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος.