Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Τα 10 πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο



Τα παρακάτω μέρη είναι για ατρόμητους ταξιδιώτες ενώ μερικά είναι σχεδόν απαγορευτικά. 

Κοιλάδα του θανάτου, ΗΠΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για Κοιλάδα του θανάτου, ΗΠΑ

Η Κοιλάδα του θανάτου μοιάζει με έναν υπερθερμασμένο φούρνο. Η εντυπωσιακή έρημος σημειώνει ρεκόρ υψηλότερης θερμοκρασίας, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 56.7 °C. Οι αντοχές σας δεν έχουν σημασία, καθώς ο καυτός ήλιος και η αποπνικτική ζέστη της Κοιλάδας του θανάτου θα σας εξαντλήσουν πολύ γρήγορα. Χωρίς νερό κάποιος μπορεί να αντέξει εκεί μόλις 14 ώρες!

Έρημος Ντανακίλ, Αιθιοπία

Αποτέλεσμα εικόνας για Έρημος Ντανακίλ, Αιθιοπία

Η θερμοκρασία αγγίζει τους 50 °C, καθώς στο μέρος υπάρχουν πολλά ενεργά ηφαίστεια και θερμοπίδακες που απελευθερώνουν τοξικά αέρια. Αρκετοί το χαρακτηρίζουν «Κόλαση στη Γη», αλλά κάποιοι γενναίοι ταξιδιώτες ακόμη το επιλέγουν για τις διακοπές τους. Αν σχεδιάζετε να κάνετε το ίδιο, καλό είναι να λάβετε υπόψη ότι η πρόσβαση στην περιοχή απαγορεύεται αυστυρά χωρίς τη συνοδεία ενός έμπειρου ξεναγού.

Όρος Ουάσιγκτον, ΗΠΑ

t3

Πάρα πολύ ισχυροί άνεμοι πνέουν στην κορυφή του όρους. Η ταχύτητά τους αγγίζει τα 327 χιλιόμετρα την ώρα. Επιπλέον οι χαμηλές θερμοκρασίες που φτάνουν τους -40 °C και οι σφοδρές χιονοπτώσεις καθιστούν το μέρος πολύ επικίνδυνο.

Ηφαίστειο Σιναμπούνγκ, Ινδονησία

t4

Το ηφαίστειο Sinabung, είναι ενεργό και βρίσκεται στο Ινδονησιακό νησί της Σουμάτρα. Συχνά σημειώνονται εκρήξεις, ενώ οι κοντινές πόλεις και τα χωριά έχουν καλυφθεί αρκετές φορές με λάβα και στάχτη.

Το Νησί των Φιδιών, Βραζιλία

t5

Βρίσκεται στις ακτές της Βραζιλίας και είναι ευρέως αναγνωρισμένο ως το πιο επικίνδυνο μέρος στον πλανήτη, καθώς είναι γεμάτο με τα πιο δηλητηριώδη φίδια στον κόσμο, τα Bothrops. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι ζουν περίπου πέντε φίδια ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ υπάρχουν αρκετές ιστορίες με ανθρώπους που έχουν δεχθεί επιθέσεις, κάποιοι από τους οποίους οδηγήθηκαν στον θάνατο.

Εθνικό πάρκο Madidi, Βολιβία

t6

Μοιάζει ένα γραφικό μέρος αλλά στην πραγματικότητα είναι επικίνδυνο. Περιλαμβάνει δηλητηριώδη φυτά, και οποιαδήποτε επαφή με αυτά μπορεί να προκαλέσει έντονο κνησμό, εξάνθημα και ζάλη.

Κοιλάδα του Θανάτου, Χερσόνησος της Καμτσάτκας, Ρωσία

t7

Η χερσόνησος Καμτσάτκα στην Ρωσική Άπω Ανατολή, διαθέτει τη δική της κοιλάδα του θανάτου. Οι υψηλές συγκεντρώσεις των τοξικών αερίων που σημειώθηκαν στο μέρος αποτελούν σοβαρή απειλή για κάθε ζωντανό οργανισμό: Τα φυτά και τα ζώα πεθαίνουν, ενώ οι άνθρωποι αρχίζουν να νιώθουν αδιαθεσία, πυρετό, ζάλη και κρυάδες.

Bikini Atoll, Νήσοι Μάρσαλ

t8

Μοιάζει με τον παράδεισο, αλλά δεν είναι. Στο Bikini Atoll πραγματοποιούνται πολλές δοκιμαστικές πυρηνικές δοκιμές που το μετέτρεψαν σε ένα ραδιενεργό μέρος. Οι κάτοικοί του αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν και ακόμα και σήμερα είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για κάθε ζωντανό οργανισμό.

Βασίλειο των Ελεφάντων, Τσονμπουρί, Ταϊλάνδη

t9

Στο Βασίλειο των Ελεφάντων, υπάρχει μία λίμνη γεμάτη με κροκόδειλους που κυκλοφορούν ανάμεσα στους τουρίστες! Οι υπεύθυνοι της λίμνης, μάλιστα, τους δίνουν εξοπλισμό για να τους ταΐσουν!

Τρίγωνο Αφάρ, Αιθιοπία

t10

Το ηφαίστειο Erta Ale στην περιοχή Αφάρ της Αιθιοπίας, είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα του πλανήτη. Σεισμοί πλήττουν διαρκώς την περιοχή, στην οποία μάλιστα βρίσκονται δύο λίμνες λάβας…