Ένα μέλος του βρέθηκε στη θάλασσα χωρίς τις αισθήσεις του και καρδιακό παλμό και επιβεβαιώθηκε ο θάνατός του μετά την διακομιδή του σε νοσοκομείο της Ιαπωνίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι Ιαπωνικές Δυνάμεις Αυτοάμυνας, το λιμενικό και ντόπιοι αλιείς μετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών του πληρώματος.

Ο επικεφαλής τοπικού αλιευτικού συνεταιρισμού δήλωσε ότι αλιείς είχαν βρει τρεις ανθρώπους στη θάλασσα, αλλά δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσουν σχετικά με την κατάσταση της υγείας τους.

“Σήμερα λάβαμε μια πληροφορία στις 14:47 (07:47 ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με την οποία ένα Osprey των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων συνετρίβη κοντά στο νησί Γιακουσίμα”, είχε δηλώσει νωρίτερα εκπρόσωπος της ιαπωνικής ακτοφυλακής.

“Η αστυνομία δέχθηκε σήμα, σύμφωνα με το οποίο φλόγες έβγαιναν από τον αριστερό κινητήρα ενός Osprey” και αυτό έχανε ύψος κοντά στο νησί Γιακουσίμα, δήλωσε παράλληλα αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων στον νομό Καγκοσίμα, στον οποίο υπάγεται το Γιακουσίμα.

“Η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαδικασία επιβεβαίωσης” του μεγέθους της τραγωδίας, έχοντας ως προτεραιότητα τη “διάσωση ζωών”, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ιαπωνικής κυβέρνησης Χιροκάζου Ματσούνο.

Το αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στο αεροδρόμιο του νησιού, όπου άλλο Osprey προσγειώθηκε επιτυχώς σήμερα περίπου την ώρα της συντριβής, δήλωσε παράλληλα εκπρόσωπος των αρχών του νομού.

Οι αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή συνεχίζουν να συλλέγουν πληροφορίες, σύμφωνα με εκπρόσωπό τους.

Το αεροσκάφος συνετρίβη λίγο πριν από τις 15:00 τοπική ώρα (08:00 ώρα Ελλάδος) με αυτόπτες μάρτυρες να δηλώνουν ότι η αριστερή μηχανή του φαινόταν να έχει πάρει φωτιά καθώς προσέγγιζε σε αεροδρόμιο για να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση, παρά την καλή ορατότητα που υπήρχε και την απουσία ισχυρών ανέμων, σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χιροκάζου Ματσούνο διευκρίνισε ότι το αεροσκάφος χάθηκε από τα ραντάρ στις 14:40 τοπική ώρα.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK, το Osprey αυτό είχε απογειωθεί από την αμερικανική αεροναυτική βάση του Ιουακούνι, κοντά στη Χιροσίμα, στη δυτική Ιαπωνία, για να μεταβεί σε άλλη αμερικανική στρατιωτική βάση στην Οκινάουα, στο νοτιοδυτικό άκρο του ιαπωνικού αρχιπελάγους.