Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Συνάντηση Τραμπ - Ζάκεμπεργκ στον Λευκό Οίκο



Μία «καλή και εποικοδομητική συνάντηση» με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο είχε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Facebook Μαρκ Ζάκεμπεργκ, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία του.

Σε tweet του ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι είχε «μια ωραία συνάντηση με τον Μαρκ Ζάκεμπεργκ στο Οβάλ Γραφείο», χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για τη συνάντηση αυτή.

Ένας εκπρόσωπος του τεχνολογικού κολοσσού τόνισε σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι ο ιδρυτής της Facebook συναντήθηκε με πολιτικά στελέχη για να ακούσει τις ανησυχίες τους και να μιλήσουν για τους μελλοντικούς ρυθμιστικούς κανόνες του διαδικτύου.

Νωρίτερα χθες, ο Ζάκεμπεργκ, ο οποίοες κατέθεσε πέρσι στο Κογκρέσο για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, συναντήθηκε με Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές, ανάμεσά τους με τον Τζος Χόλεϊ και τον Τζον Κόρνιν.

Με ανάρτηση στο Τwitter ο Χόλεϊ ανέφερε ότι ζήτησε από τον ιδρυτή της Facebook να αποδείξει ότι η εταιρεία «παίρνει στα σοβαρά τα ζητήματα των προκαταλήψεων, της ιδιωτικότητας και του ανταγωνισμού» προκαλώντας τον να πουλήσει τις θυγατρικές πλατφόρμες της WhatsApp και Instagram και να υποβληθεί σε έναν ανεξάρτητο έλεγχο για το θέμα της λογοκρισίας.

«Είπε όχι και στα δύο» πρόσθεσε στην ανάρτησή του ο γερουσιαστής.