Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Συναγερμός στις ΗΠΑ! Yποπτα πακέτα στα σπίτια των Κλίντον και Ομπάμα και στο CNN!



Συναγερμός έχει σημάνει στις ΗΠΑ καθώς δύο ύποπτα πακέτα εστάλησαν στους πρώην προέδρους των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα, όπως ανακοίνωσαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. 

Παράλληλα σύμφωνα με νέες πληροφορίες που μετέδωσε το CNN οι αρχές μπλόκαραν τρίτο ύποπτο πακέτο που προοριζόταν για τον Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, τα δέματα αυτά απευθύνονταν σε "πρόσωπα που προστατεύονται" από την υπηρεσία.

Το ένα είχε σταλεί στην κατοικία της Κλίντον στην κομητεία Γουεσττσέστερ της Νέας Υόρκης και εντοπίστηκε την Τρίτη ενώ το δεύτερο, με παραλήπτη τον Ομπάμα, βρέθηκε νωρίς σήμερα το πρωί.

Ο εντοπισμός του ύποπτου πακέτου στο κτίριο Time Warner του Μανχάταν, όπου βρίσκονται τα γραφεία του CNN, ανακοινώθηκε στη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης.

Αυτή την ώρα εκκενώνεται το στούντιο του CNN , αφού ήχησε ο συναγερμός για την πρόληψη φωτιάς εντός του χώρου.

Επιπλέον, εκκενώθηκαν οι δίδυμοι ουρανοξύστες του Time Warner Center στη Νέα Υόρκη ύστερα από αναφορές για ύποπτο δέμα που βρέθηκε σε έναν από τους δύο ουρανοξύστες του κέντρου.

Στους ουρανοξύστες στεγάζονται εκτός των άλλων τα γραφεία του CNN. 

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης ανέφερε ότι ένα ύποπτο δέμα βρέθηκε λίγα λεπτά πριν από τις 10 το πρωί, τοπική ώρα.

Δείτε το βίντεο από τη στιγμή που ξεκίνησε ο συναγερμός κατα τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης:

Το ύποπτο δέμα που εστάλη στην οικία των Κλίντον στην Chappaqua του Γουέτσεστερ της Νέας Υόρκης και που πιθανότατα περιέχει εκρηκτικό μηχανισμό, βρέθηκε από υπάλληλο, ο οποίος ελέγχει την αλληλογραφία του πρώην προεδρικού ζεύγους.

bobms

Αντίστοιχα, και το ύποπτο πακέτο με παραλήπτη τον Μπαράκ Ομπάμα παρελήφθη από το προσωπικό των μυστικών υπηρεσιών για διερεύνηση.

Η εφημερίδα New York Times ανέφερε ότι η συσκευή που βρέθηκε κοντά στο σπίτι του πρώην προέδρου Μπιλ Κλίντον και της συζύγου του, στα προάστια της Νέας Υόρκης, είναι παρόμοια με εκείνη που είχε τοποθετηθεί σε ένα γραμματοκιβώτιο έξω από το σπίτι του Τζορτζ Σόρος στις αρχές της εβδομάδας.

Μάλιστα, το NBC αναφέρει ότι πιθανόν είναι παρόμοιος με εκείνον που βρέθηκε στο γραμματοκιβώτιο του Τζορτζ Σόρος, αυτή την εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σόρος είναι από τους βασικούς χρηματοδότες των Δημοκρατικών και είχε στηρίξει οικονομικά την καμπάνια της Χίλαρι Κλίντον για τις προεδρικές εκλογές.