Τρίτη 13 Απριλίου 2021 -
Μέτριο

13 °C

Σήμερα, 13. Απριλίου 2021

Συναγερμός για επιδημία βουβωνικής πανώλης σε Ρωσία και ΜογγολίαΟι αρχές της Μογγολίας επιβεβαίωσαν τους θανάτους ζευγαριού από βουβωνική πανώλη στην περιοχή Ολγκίι της Δυτικής Μογγολίας. Από εκείνη την στιγμή σήμανε συναγερμός. Οι εικόνες είναι σοκαριστικές και δείχνουν προσωπικό να είναι ντυμένο με ειδικές στολές και να δίνουν προστατευτικά ρούχα σε επιβάτες αεροπλάνου που μόλις είχαν προσγειωθεί στην πρωτεύουσα της Μογγολίας Ουλαανμπατααρ από τις περιοχές Μπαγιαν, Ολγκίι και Κβοντ.

 

Φωτογραφία: Siberian Times

Φωτογραφία: Siberian Times

 

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως ομάδες από το Εθνικό Κέντρο Μεταδοτικών Νοσημάτων προκειμένου να εξετάσουν τους επιβάτες. Όλοι οι επιβάτες από το Ολγκίι μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο και άλλοι εξετάσθηκαν σε ένα κλειστό γήπεδο όπου μεταφέρθηκαν.

Η περιοχή Ολγκίι έχει παντελώς αποκλειστεί και τα σύνορα με την Ρωσία είναι κλειστά από τις 30 Απριλίου αφού υπάρχει φόβος επιδημίας βουβωνικής πανώλης.

Όλα ξεκίνησαν όταν στις 27 Απριλίου πέθανε ένας 38χρονος και τρεις μέρες αργότερα πέθανε η 37χρονη και έγκυος σύζυγός του. Τον ονόμασαν «Πολίτη Τ» και σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Μεταδοτικών Νοσημάτων είχε φάει ένα είδος μαρμότας το οποίο απαγορεύεται από τις αρχές και πιθανότατα από εκεί μολύνθηκε με βουβωνική πανώλη!

«Έφαγε κρέας από το συγκεκριμένο ζώο και έδωσε και στην γυναίκα του και πέθαναν αφού η πανώλη τον χτύπησε στο στομάχι», είπε χαρακτηριστικά.

Η πανώλη μπορεί να σκοτώσει έναν ενήλικα σε λιγότερες από 24 ώρες αν δεν γίνει αντιληπτή η νόσος και δεν του χορηγηθεί θεραπεία. Ο «Μαύρος Θάνατος» όπως την αποκαλούν σκότωσε τον 14ο αιώνα 50 εκατομμύρια ανθρώπους!

Πηγή: Siberian Times