Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Σύμβουλος Τραμπ για τις κυρώσεις στη Ρωσία: Ο Ομπάμα θέλει να “στριμώξει” τον διάδοχό του



Η στενή σύμβουλος του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Κελιάν Κόνγουεϊ, επέκρινε σήμερα τις κυρώσεις που επέβαλε ο Λευκός Οίκος στη Ρωσία, εκτιμώντας ότι στόχος του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα είναι να φέρει σε δύσκολη θέση τον διάδοχό του.

"Δεν νομίζω ότι ακόμη και στο αποκορύφωμα του Ψυχρού Πολέμου να απέλασε η χώρα τόσους πολλούς πράκτορες" είπε η Κόνγουεϊ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Σύμφωνα με την Κόνγουεϊ, πολλοί πιστεύουν ότι οι κυρώσεις έχουν ως στόχο να "στριμωχθεί" ο Τραμπ και να περιοριστεί το περιθώριο ελιγμών του απέναντι στη Ρωσία όταν θα αναλάβει τα προεδρικά καθήκοντά του, στις 20 Ιανουαρίου.

"Θα ήταν ατυχές αν το βασικό κίνητρο (των κυρώσεων) ήταν πολιτικό. Δεν λειτουργεί έτσι μια ειρηνική κυβέρνηση στη μεγάλη δημοκρατία μας", συνέχισε.

 

Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του προς τον Τραμπ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα οι δύο χώρες να βελτιώσουν τις σχέσεις τους μετά την ορκωμοσία του μεγιστάνα.