Παρασκευή 01 Δεκεμβρίου 2023 -

Συγκλονίζει η Kάρλα Μπρούνι: Νίκησε τον καρκίνο του μαστού - Το μήνυμά της σε όλες τις γυναίκεςΣε μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram, η 55χρονη Κάρλα Μπρούνι αποκάλυψε οτι διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού το 2019. Ήταν μια εποχή που βίωνε μεγάλο άγχος επειδή ο σύζυγός της, πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, 68 ετών, πολεμούσε τις κατηγορίες διαφθοράς που οδήγησαν στην καταδίκη του σε ποινικό δικαστήριο.

«Πριν από τέσσερα χρόνια, διαγνώστηκα με καρκίνο του μαστού», λέει η κυρία Μπρούνι σε ένα βίντεο. «Χειρουργική επέμβαση, ακτινοθεραπεία, ορμονική θεραπεία, ακολούθησα τον συνηθισμένο δρόμο για τη θεραπεία αυτού του τύπου καρκίνου. Αλλά ήμουν τυχερή, ο καρκίνος μου δεν ήταν ακόμα επιθετικός. Γιατί αυτός ο καρκίνος δεν ήταν επιθετικός; Είναι γιατί δεν πρόλαβε να γίνει».

 

Προωθώντας το Pink October, τον μήνα κατά τον οποίο οι γυναίκες ενθαρρύνονται να πάνε για εξετάσεις, η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας συνέχισε: «Επειδή κάθε χρόνο, την ίδια ημερομηνία, κάνω μαστογραφία. Αν δεν το έκανα αυτό κάθε χρόνο, δεν θα είχα αριστερό στήθος σήμερα

Δεν το δημοσιεύω για να σας δώσω λεπτομέρειες για την υγεία μου. Αυτό με αηδιάζει και δίστασα πολύ καιρό πριν μιλήσω. Όχι, αν το κοινοποιώ σήμερα είναι επειδή έχω ένα μήνυμα να δώσω. Είναι ένα θεμελιώδες μήνυμα για όλες τις γυναίκες που με ακολουθούν, να κάνετε τις μαστογραφίες σας κάθε χρόνο». Η Κάρλα Μπρούνι ολοκληρώνει την ανάρτηση λέγοντας: «Να κάνετε τις μαστογραφίες σας. Οι ζωές σας εξαρτώνται από αυτό ».

 
 

 

 

Πέρα από τα συνεχιζόμενα νομικά προβλήματα του συζύγου της, η γοητευτική κυρία Σαρκοζί ήταν ιδιαίτερα αναστατωμένη πέρυσι μετά τον θάνατο της φίλης της Tατιάνα Πάτιτζ Patitz, του μοντέλου από τη Γερμανία που πέθανε από καρκίνο του μαστού σε ηλικία 56 ετών.

Η κυρία Μπρούνι, μητέρα δύο παιδιών, μίλησε επίσης για τις μάχες της ενάντια στο αλκοόλ, το τσιγάρο και τη ζάχαρη. «Υπέφερα από όλους τους εθισμούς. Έπρεπε να πίνω 30 ή 40 κόκα κόλες την ημέρα» είχε πει τον Ιανουάριο. Όπως έχει αποκαλύψει άρχισε επίσης να καπνίζει πολύ ως έφηβη και συνήθιζε να «πνίγεται κάθε μέρα» στο αλκοόλ.