
Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις που ώρα με την ώρα έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας αναφορικά με τη δράση και τα σχέδια των βομβιστών που «βύθισαν» στον θάνατο και τον τρόμο τις Βρυξέλλες αλλά και ολόκληρη την Ευρώπη.
Χθες το πρωί η βελγική ενημερωτική ιστοσελίδα DH αποκάλυψε πως τα πραγματικά σχέδια των τρομοκρατών ήταν να χτυπήσουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Βελγίου, αφού κατά τις έρευνες των αρχών προέκυψε ότι τα αδέρφια Ελ-Μπακραουί κατέγραφαν τις κινήσεις του διευθυντή των πυρηνικών σταθμών! Ωστόσο, αναγκάστηκαν να δράσουν πιο γρήγορα γιατί είχαν αντιληφθεί ότι έχουν περικυκλωθεί από την αστυνομία μετά τη σύλληψη του Αμπντεσλάμ.
Σήμερα, όμως, διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι βομβιστές σχεδίαζαν να κατασκευάσουν μια ραδιενεργή βόμβα με υλικό από τον σταθμό, ο οποίος βρίσκεται σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή στα σύνορα του Βελγίου με τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρομοκράτες ήθελαν να απαγάγουν τον διευθυντή του εργοστασίου, με σκοπό να τον αναγκάσουν να τους βάλει μέσα στις εγκαταστάσεις. Ωστόσο, αν δεν κατάφερναν να διασφαλίσουν την είσοδό τους, τότε με κάποιο τρόπο, θα προσπαθούσαν να κλέψουν ραδιενεργό υλικό για να κατασκευάσουν τη δική τους, «βρώμικη βόμβα».