Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Συγκλήθηκε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας της Τουρκίας



Το ανώτατο συμβούλιο ασφαλείας της Τουρκίας συνεδρίασε σήμερα για να συζητήσει τις πρόσφατες εξελίξεις σε θέματα που απασχολούν τα τουρκικά συμφέροντα και ασφάλεια.

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει δεσμευτεί ότι η Άγκυρα θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση των εχθρικών δυνάμεων στα ανατολικά της Συρίας. Η συνεδρίαση έγινε έπειτα από την απόφαση των ΗΠΑ να δημιουργήσουν θέσεις παρατήρησης κατά μήκος των συριακών συνόρων.

Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας (MGK) συγκλήθηκε σήμερα υπό την ηγεσία του προέδρου Ερντογάν και με τη συμμετοχή ανώτερων πολιτικών και στρατιωτικών αξιωματούχων στην Άγκυρα.

Το συμβούλιο συζήτησε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως η απόφαση των ΗΠΑ να παρακολουθήσουν τα σύνορα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, τον πρόσφατο ρωσικό βομβαρδισμό στις στο Χαλέπι, τη συνεχιζόμενη ένταση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα.

Όπως ήταν λογικό, οι δραστηριότητες της Ελλάδας και της Κύπρου αναφορικά με γεωτρήσεις υδρογονανθράκων στην ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα τέθηκαν επί τάπητος στην εξαιρετικά κρίσιμη συνεδρίαση.