Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Στρατιώτης της Εθνικής Φρουράς καταγγέλλει ξυλοδαρμό από τον Διοικητή του!



Στρατιώτης της Εθνικής Φρουράς που υπηρετεί σε Μονάδα της Λεμεσού κατήγγειλε ότι τον έδειρε ο Διοικητής του όταν αιτήθηκε άδειας εξωτερικού.

 

Ο εθνοφρουρός μιλώντας στην κρατική τηλεόραση της Κύπρου, ανέφερε ότι o διοικητής της μονάδας του, μετά από συζήτηση που είχαν, του έριξε μπουνιά στο πρόσωπο, ενώ στην προσπάθειά του να ξεφύγει,  άρχισε να τον κλωτσά.

Ο νεαρός επισκέφθηκε το ιατρείο της μονάδας και ακολούθως μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.
Η μητέρα του νεαρού εξέφρασε την οργή της για τη φερόμενη πράξη του διοικητή, λέγοντας πως θα μπορούσε απλά να τον τιμωρήσει και όχι να ασκήσει βία σε βάρος του.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, όταν ο στρατιώτης ζήτησε άδεια εξωτερικού,  ο διοικητής απαίτησε να του δείξει τα σχετικά έγγραφα. Τότε ο εθνοφρουρός προσπάθησε να του δείξει τα εισιτήρια μέσω του κινητού του τηλεφώνου και αυτό, σύμφωνα με τη καταγγελία εξόργισε τον διοικητή.

Ο Διευθυντής του γραφείου του υπουργού Άμυνας, πλοίαρχος Κώστας Φυτιρής, ανέφερε ότι η πληροφορία έφθασε στο Γενικό Επιτελείο και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Λεοντάρης διέταξε έρευνα. Ωστόσο, όπως ανέφερε, είναι νωρίς για να ειπωθεί κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το περιστατικό.