Κυριακή 26 Μαΐου 2024 -

Στιγμές συγκίνησης: Το αεροσκάφος με τη σορό του πεσόντος πιλότου του SU-24 έφτασε στη Ρωσία



ΜΟΣΧΑ. Ο επικεφαλής του Υπουργείου Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στρατάρχης Σεργκέι Σοϊγκού και ο επικεφαλής των Εναέριων Διαστημικών Δυνάμεων, αντιστράτηγος Βίκτωρ Μπονταριόφ υποδέχτηκαν στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Τσκάλοβσκι (περιφέρεια της Μόσχας) το αεροσκάφος το οποίο μετέφερε από την Άγκυρα τη σορό του Ήρωα της Ρωσίας Ολέγκ Πέσκοφ, αρχηγού του πληρώματος του μαχητικού αεροσκάφους SU-24, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI.

Όπως μεταδίδει η Διεύθυνση Τύπου και Πληροφοριών του Υπουργείου Αμύνης της Ρωσίας τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της πτήσης στον εναέριο χώρο της Ρωσίας το αεροσκάφος συνοδευόταν από ένα σμήνος μαχητικών.

"Το στρατιωτικό αεροσκάφος με τη σορό του αντισυνταγματάρχη Ολέγκ Πέσκοφ, πεσόντος πιλότου, στο αεροδρόμιο Τσκάλοβσκι υποδέχτηκε ο Υπουργός Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Σοϊγκού μαζί με τον επικεφαλής των Εναέριων Διαστημικών Δυνάμεων της Ρωσίας, αντιστράτηγο Βίκτωρ Μπονταριόφ", λέγεται στην ανακοίνωση.

Στο πεσκόφ που σκοτώθηκε κατά την εκτέλεση της μαχητικής υπόθεσης στη Συρία, αποδόθηκαν φόροι τιμής από το λόχο της Τιμητική Φρουράς. Κατόπιν παράκλησης της οικογένειας του πεσόντος ο Ήρωας της Ρωσίας θα ταφεί στην πόλη Λίπετσκ.