Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022 -
Ξάστερος ουρανός

9 °C

Σήμερα, 20. Ιανουαρίου 2022

Στη δημοσιότητα επιστολές της πριγκίπισσας ΝταϊάναΝέες λεπτομέρειες για την προσωπική ζωή της πριγκίπισσας Νταϊάνα έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μετά την ανακάλυψη μιας χειρόγραφης επιστολής που είχε στείλει στη γραμματέα της, Τζέιν Πάρσον.

Το γράμμα με ημερομηνία 15 Αυγούστου 1981, δίνει νέες πληροφορίες για τον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο. Όλοι θυμούνται εκείνον τον γάμο στις 29 Ιουλίου 1981, γνωστό και ως «γάμο του αιώνα». Στην πραγματικότητα, ο ίδιος ο Κάρολος έλεγε ότι επρόκειτο για έναν γάμο που είχε κανονιστεί από άλλους και ότι μέχρι την παραμονή, το ζευγάρι ήταν απρόθυμο να εμφανισθεί στην τελετή.

 

Γραμμένο στη διάρκεια του ταξιδιού τους τον μήνα του μέλιτος στο γιοτ τους, η πριγκίπισσα Νταϊάνα γράφει: «αυτός ο μήνας του μέλιτος είναι μία τέλεια ευκαιρία για να ανακτήσουμε τον χαμένο ύπνο».

Αργότερα, σε άλλες επιστολές που αντάλλαξαν η πριγκίπισσα Νταϊάνα και η γραμματέας της, αποκαλύπτεται η καλοσύνη της πριγκίπισσας απέναντι στο προσωπικό της. Οι επιστολές αυτές δίνουν κάποια προσωπικά στοιχεία: ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έλαβε 4.500 δώρα στα πρώτα του γενέθλια, ενώ οι «κυρίες της Νταϊάνα» απέστειλαν 24.000 ευχαριστήριες επιστολές.

 
 

Προσεκτική και άνθρωπος της φροντίδας, «η πριγκίπισσα της καρδιάς» ήθελε να είναι σίγουρη ότι το προσωπικό δεν κουράζεται ιδιαίτερα από τότε που γεννήθηκε ο γιος της και ότι ήταν ικανοποιημένο από τις συνθήκες εργασίας. Η Νταϊάνα έγραψε και ένα μήνυμα συμπαράστασης: «Ξέρω ότι βρίσκεστε κάτω από ένα βουνό επιστολών… μην απελπίζεστε, δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη βασιλική γέννα, έως ότου ξεκουρασθώ για πολύ καιρό». Στο ίδιο μήνυμα, ο πρίγκιπας Κάρολος με μια λιτή έκφραση ζητεί «συγγνώμη» για την επιπλέον εργασία που έχει ανατεθεί στους εργαζόμενους.

 
 

Η αλληλογραφία συνεχίστηκε μέχρι τον Ιούλιο του 1983. Επιστρέφοντας από ένα ταξίδι της στην Αυστραλία, η πριγκίπισσα Νταϊάνα ανυπομονούσε να δει τον γιο της και εξέφρασε στη γραμματέα της την έκπληξή της όταν το αγοράκι αναγνώρισε αμέσως τους γονείς του. Η Νταϊάνα βιώνει άσχημα αυτούς τους αποχωρισμούς και επιθυμεί να εστιάσει στην οικογενειακή της ζωή.

 
 

Τα πολύτιμα αυτά γράμματα θα βγουν σε δημοπρασία τον ερχόμενο Απρίλιο στο Γκλοστερσάιρ της Μεγάλης Βρετανίας. Το πακέτο των 25 επιστολών θα συνοδεύεται από χριστουγεννιάτικες κάρτες, δώρα γάμου, φωτογραφίες και προσκλήσεις για τις βασιλικές εκδηλώσεις. Είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι η διοργάνωση αυτή θα προσελκύσει πολλούς ενδιαφερόμενους και όχι μόνο.