Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

"Σοκαρισμένη" δηλώνει η οικογένεια του δράστη της επίθεσης έξω από το τέμενος στο Λονδίνο



Η οικογένεια του δράστη της επίθεσης εναντίον μουσουλμάνων κοντά στο τέμενος του Φίνσμπουρι Παρκ στο βόρειο Λονδίνο, δήλωσε «σοκαρισμένη» και εξέφρασε την συμπόνια της προς τους τραυματίες.

 

«Είμαστε εντελώς σοκαρισμένοι. Είναι απίστευτο, δεν μπορούμε να το κατανοήσουμε», ανέφερε σε ανακοίνωση εξ ονόματος της οικογένειας ο Έλις Όζμπορν, 26 ετών, ανιψιός του Ντάρεν Όζμπορν που έχει ταυτοποιηθεί ως ο δράστης της επίθεσης από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

«Είμαστε συγκλονισμένοι για τις οικογένειες (των θυμάτων). Η καρδιά μας είναι με τους τραυματίες», πρόσθετε.

Ο Έλις διευκρίνισε ότι ο θείος του «δεν είναι ρατσιστής» και ότι ποτέ δεν έχει εκφράσει μια ξενοφοβική άποψη.

«Είναι τρέλα. Είναι απλώς τρέλα», κατέληξε.

Η Κρίστιν Όζμπορν, μητέρα του υπόπτου, περιέγραψε τον γιο της ως «ένα περίπλοκο άτομο». «Δεν προσπαθώ να τον υπερασπιστώ, όμως είναι γιος μου, και για εμένα το σοκ είναι φοβερό», δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ITV.

«Είμαι πραγματικά λυπημένη για αυτό που συνέβη», επεσήμανε από την πλευρά της η Νίκολα Όζμπορν, αδελφή του υπόπτου, σύμφωνα με το Press Association.

Έντεκα μουσουλμάνοι τραυματίστηκαν τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα κοντά στο τέμενος του Φίνσμπουρι Παρκ όταν ένα λευκό βαν έπεσε πάνω στους πεζούς, οι περισσότεροι εκ των οποίων μόλις είχαν βγει από το τέμενος μετά τη νυχτερινή προσευχή.