Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024 -

Σε πόλη της Καλιφόρνια όρισαν για δήμαρχο ένα golden retriever (βίντεο)Το κατάλληλο... πρόσωπο στη θέση του δημάρχου θεωρούν ότι όρισαν οι υπεύθυνοι στη μικρή πόλη Αϊντιλουάιλντ της Καλιφόρνια.

Ο Μαξ, ένα golden retriever εκτελεί χρέη δημάρχου, καθώς εξελέγει στη θέση αυτή μετά από σκληρή προεκλογική εκστρατεία, με αντιπάλους 11 σκύλους και δύο γάτες.

Μια μικρή σημείωση: η Αϊντιλουάιλντ δεν έχει δικαίωμα να εκλέξει κανονικό δήμαρχο, οπότε η εκλογή του Μαξ ήρθε ως μια κίνηση ανατροπής των δεδομένων, συν ως δράση συγκέντρωσης χρημάτων για τη δημιουργία κέντρου προστασίας ζώων.

Ο Μαξ, μαζί με τους αντιδημάρχους του, επίσης σκύλους, Μίκυ και Μίτζι, και την προσωπάρχη του, Φίλις Μιούλερ (ναι, είναι άνθρωπος), φροντίζει να ασχολείται με τα κοινά, είναι παρών σε εκδηλώσεις και να δείχνει... δημαρχιακός ακόμα κι όταν του δίνουν λιχουδιές.

Και όπως εξήγησε η Μιούλερ, «ο ρόλος του Μαξ είναι να κάνει τον κόσμο καλύτερο, προσφέροντας αγάπη και κάνοντας καλές πράξεις. O δικός μου ρόλος είναι να τον βοηθάω, οπότε καταλαβαίνετε ότι κάνουμε πραγματικά την δουλειά του δημάρχου».