Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Σε δημοπρασία μπαίνει ένα κράνος του κορυφαίου πιλότου της F1 Σένα



Ο Αϊρτον Σένα είναι κατά πολλούς ο κορυφαίος πιλότος που ανέδειξε ποτέ η Formula 1.

Ο Βραζιλιάνος, τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, που άφησε την τελευταία του πνοή την Πρωτομαγιά του 1994 στη στροφή Ταμπουρέλο της Ίμολα, αποτελεί σημείο αναφοράς για το ταλέντο του, την ταχύτητά του και τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα του.

Οτιδήποτε λοιπόν αφορά στον «Θεό», όπως είθισται να τον αποκαλούν οι φίλοι του σπορ, συγκεντρώνει τεράστιο ενδιαφέρον.

Σε δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί από τον οίκο Bonhams’ στο πλαίσιο του Goodwood Festival of Speed, θα δημοπρατηθούν μεταξύ άλλων και αντικείμενα παλιών οδηγών.

Ανάμεσα σε αυτά θα βρίσκεται και ένα κράνος της Bell που φόρεσε ο Σένα σε δοκιμές εξέλιξης, δύο μήνες πριν το δυστύχημα της Ίμολα.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω κράνος, με τη χαρακτηριστική λιβρέα (κίτρινο με πράσινες λεπτομέρειες) που παραπέμπει στη σημαία της Βραζιλίας, είχε χρησιμοποιηθεί από τον αείμνηστο πιλότο στις 2 Μαρτίου του 1994 κατά τη διάρκεια δοκιμών που πραγματοποίησε με τη Williams στην πίστα του Paul Ricard.

Είναι διακοσμημένο με την υπογραφή του και συνοδεύεται από πιστοποιητικό γνησιότητας καθώς και από αυθεντική τσάντα μεταφοράς της Bell.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ανθρώπων του οίκου Bonhams’, το κράνος αναμένεται να πιάσει έως και 90.000 δολάρια ΗΠΑ.

Πριν λίγο καιρό μια αγωνιστική φόρμα που είχε φορέσει το 1987 όταν ακόμα βρισκόταν στη Lotus, πουλήθηκε σε δημοπρασία που έγινε στο Μονακό αντί 45.000 δολαρίων, δείγμα του πόσο περιζήτητα είναι τα αντικείμενα που σχετίζονται με τον σπουδαίο Βραζιλιάνο οδηγό.

Πέραν του κράνους του Σένα, θα δημοπρατηθούν επίσης το κράνος του πρώτου Βρετανού παγκόσμιου πρωταθλητή της F1, Μάικ Χόθορν, που υπολογίζεται να πιάσει περί τις 16.000 δολάρια, καθώς επίσης και ένα κράνος του πέντε φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή της F1, Χουάν Μανουέλ Φάντζιο, που εκτιμάται ότι θα πουληθεί έναντι 45.000 δολαρίων.