Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Σαρωτικός τυφώνας στην Ιαπωνία - Πάνω από 80 τραυματίες!



Ο τυφώνας Τράμι σαρώνει την Ιαπωνία έχοντας αφήσει πίσω του 80 τραυματίες ενώ μια γυναίκα αγνοείται.
Οι αρχές φοβούνται για νέες πλημμύρες και κατολισθήσεις τις επόμενες ώρες, ενώ ο τυφώνας Τραμι έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις στο δυτικό τμήμα της Ιαπωνίας. Χαρακτηριστικό είναι πως περισσότερες από 1.200 πτήσεις ακυρώθηκαν εξαιτίας του κλεισίματος του αεροδρομίου του Κανσάι, κοντά στην Οσάκα.

Ο τυφώνας πέρασε γύρω στις 20.00 τοπική ώρα (14.00 ώρα Ελλάδας) την πόλη Τανάμπε, νότια της Οσάκα και κατευθύνεται προς το Τόκιο, έγινε γνωστό από τη μετεωρολογική υπηρεσία της Ιαπωνίας.

Περισσότεροι από 80 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ μια 60χρονη γυναίκα αγνοείται στην περιοχή Μιγιαζάκι, όπου έπεσε σημειώθηκαν πλημμύρες.

Η κυβέρνηση έδωσε οδηγίες σε 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK, ενώ 500.000 κατοικίες στην Οκινάουα και το Κιούσου παραμένουν βυθισμένες στο σκοτάδι λόγω διακοπής της ηλεκτροδότησης.

Λόγω του τυφώνα, πάρθηκε η απόφαση να ακυρωθούν τα δρομολόγια το βράδυ στο Τόκιο, σε ένα από τα σιδηροδρομικά δίκτυα με τη μεγαλύτερη κίνηση παγκοσμίως.

ΑΠΕ-ΜΠΕ