Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ρουκέτα κοντά στην ιταλική πρεσβεία στο Αφγανιστάν



Ρουκέτα έπεσε κοντά στην ιταλική πρεσβεία στην Καμπούλ, δήλωσε αστυνομικός αξιωματούχος, μία ημέρα πριν από τη συνάντηση που θα έχουν αφγανοί και διεθνείς αξιωματούχοι με σκοπό να προετοιμάσουν το έδαφος για ενδεχόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες με τους Ταλιμπάν.

Ο αξιωματούχος, που ζήτησε ανωνυμία, είπε πως δεν υπάρχουν προς το παρόν πληροφορίες για απώλειες ή ζημιές από την έκρηξη, η οποία σημειώνεται έπειτα από σειρά επιθέσεων αυτοκτονίας στην Καμπούλ νωρίτερα αυτό τον μήνα.

Δεν είναι ακόμη σαφές αν στόχος της επίθεσης ήταν η πρεσβεία, που βρίσκεται κοντά σε άλλες ξένες αποστολές.

Έπειτα από συνομιλίες που είχαν στο Ισλαμαμπάντ την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχοι από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου αύριο στην Καμπούλ, στην προσπάθεια να συμφωνήσουν σε έναν οδικό χάρτη για μια διευθέτηση, μέσω διαπραγματεύσεων, με τους εξεγερμένους.

Οι Ταλιμπάν που καταγάγουν όλο και περισσότερες νίκες στο πεδίο της μάχης μετά τον τερματισμό των περισσότερων επιχειρήσεων μάχης των διεθνών στρατευμάτων το 2014, δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει να λάβουν μέρος στη διαδικασία.