Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Ρωσικό δημοσίευμα: Στρατιωτικός εξοπλισμός της Ελλάδας μεταφέρθηκε στην Ουκρανία (χάρτης)



Τις τελευταίες 24 ώρες, 4 BMP-2, 20 BMP-1 και 6 άρματα μάχης έφτασαν στην Ουκρανία από χώρες του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα (απ’ όπου και η φωτογραφία, επάνω). 

Ελληνικά τεθωρακισμένα

Η Δύση συνεχίζει να μεταφέρει όπλα στην Ουκρανία, προμηθεύοντας τις ουκρανικές Ενοπλες Δυνάμεις με τανκς, στρατιωτικά φορτηγά, ελκυστήρες και τεθωρακισμένα οχήματα μάχης.

Μόνο τις τελευταίες 24 ώρες, 8 άρματα μάχης και 24 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης έφθασαν στο έδαφος της Ουκρανίας, η οποία κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας μπορεί να παραλάβει άλλα 20 τεθωρακισμένα οχήματα μάχης .

Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν οι δημοσιογράφοι του Avia.pro, 20 ελληνικά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης BMP-1 διέσχισαν τα σύνορα με τη Ρουμανία και την Ουκρανία τη νύχτα.

Οπως σημειώνεται, έφτασαν στη Ρουμανία και στη συνέχεια φορτώθηκαν εκ νέου σε ουκρανικά οχήματα για να μεταφερθούν στις επόμενες βάσεις τους (χάρτης, κάτω). Μιλάμε για το ήμισυ της παρτίδας όπλων που ετοιμάζονται για αποστολή στην Ουκρανία.

 

Και από Τσεχία

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι κι ένα άλλο μέρος στρατιωτικού εξοπλισμού και στρατιωτικών φορτηγών έφτασε στην Ουκρανία από την Τσεχία μέσω της γειτονικής Πολωνίας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 6 άρματα μάχης T-72M4, 4 BMP-2 και άγνωστο αριθμό φορτηγών και ελκυστήρων του στρατού.

Η προμήθεια μιας αρκετά μεγάλης ποσότητας όπλων δείχνει ότι η Δύση συνεχίζει ενεργά να μεταφέρει όπλα και εξοπλισμό στο Κίεβο, παρά τις δηλώσεις των ευρωπαϊκών χωρών ότι τάσσονται υπέρ του γρήγορου τερματισμού της σύγκρουσης, καταλήγει το Avia.pro.