Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ρωσικά αεροσκάφη έπληξαν κέντρο ελέγχου του Ισλαμικού Κράτους



Ρωσικά αεροσκάφη κατέστρεψαν ένα από τα κέντρα ελέγχου των τζιχαντιστών (ISIS) στη Συρία, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Αμύνης της Ρωσίας.

Το σμήνος από Sukhoi-34 έπληξαν επίσης ένα κέντρο εκπαίδευσης του Ισλαμικού Κράτους, στο οποίο, όπως αναφέρθηκε, χρησίμευε για την «παρασκευή» της επόμενης «φουρνιάς» τρομοκρατών.

Οι ρωσικές δυνάμεις επιχειρούν στην κεντρική και νοτιοδυτική Συρία, ενώ σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση, επιθέσεις έχουν δεχτεί θέσεις τζιχαντιστών στο, Ιντλίμπ, το Χαλέπι και στη Χάμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, βομβαρδίστηκε ένα γκρουπ επαναστατών, το οποίο συγκαταλαγεται στους συνεργάτες της Αλ Κάιντα. 

Όπως ενημέρωσε η Μόσχα, έχουν πραγματοποιηθεί 18 αεροπορικές επιδρομές από την Πέμπτη, οι 12 εκ των οποίων επέφεραν πλήγματα σε στόχους του Ισλαμικού Κράτους. Οι εξεγερμένοι που δρουν στις επαρχίες Ιντλίμπ και Χάμα ανήκουν κυρίως σε οργανώσεις ανταρτών που μάχονται για την ανατροπή του πρόεδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ. Αυτές οι οργανώσεις έχουν επίσης μια βάση στην επαρχία Χαλέπι, όπου επιχειρεί επίσης το Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με αναφορά του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ένα από τα αεροπορικά κτυπήματα των Ρώσων κόστισε τη ζωή σε 12 μαχητές του ISIS στη Ράκα.

Νωρίτερα, υπήρξαν αναφορές για βομβαρδισμούς ρωσικών αεροσκαφών στην πόλη ελ Καριατάιν, περίπου ογδόντα μίλια απόσταση από τη Δαμασκό.