Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024 -

Ρωσία: Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με Αρμενία και Λευκορωσία



Ο Υπουργός Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Σοϊγκού έφτασε στην περιφέρεια της Αστραχάν για να ελέγξει τις κοινές ασκήσεις των ενόπλων Δυνάμεων των χωρών της ΚΑΚ «Μαχητική συμμαχία — 2015».

 

Όπως ανέφερε στους δημοσιογράφους ο επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Αμύνης της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υποστράτηγος Ίγκορ Κονασσένκοφ, «ο επικεφαλής του ρωσικού στρατιωτικού οργάνου μαζί με εταίρους από την Αρμενία και τη λευκορωσία, αρχηγούς των Δυνάμεων της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αντιαεροπορικής Άμυνας του Κιργκιζστάν και του Τατζικιστάν θα εκτιμήσει κοινή δράση δυνάμεων και μέσων глава του κοινού συστήματος της αντιαεροπορικής άμυνας της ΚΑΚ κατά την απόκρουση της εναέριας επίθεσης του εχθρού από διάφορες στρατηγικές κατευθύνσεις σε περιοχές της συλλογικής ασφαλείας, μεταδίδει το πρακτορείο RIA NOVOSTI

Ταυτόχρονα στα δυτικά της Ρωσίας αρχίζουν οι ρωσολευκορωσικές ασκήσεις "Ασπίδα της Ένωσης - 2015" στις οποίες θα συμμετέχουν μέχρι 8 χιλιάδες στρατιώτες και 400 μονάδες μηχανημάτων.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των ασκήσεων πάνω από 500 Ρώσοι πεζοναύτες σε συνεργασία με ένα από τα τμήματα ειδικών δυνάμεων της Λευκορωσίας θα επεξεργαστούν το σχεδιασμό της κοινής επιχείρησης, την αποβίβαση, την κατάληψη της υποδομής και θα εγκατασταθούν στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Οι στρατιώτες των δύο χωρών επίσης θα πραγματοποιήσουν νυχτερινούς πυροβολισμούς από όλα τα είδη όπλων την ημέρα και τη νύχτα.

Οι ασκήσεις "Ασπίδα της Ένωσης -2015" θα διαρκέσουν μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου σε χώρους ασκήσεων που βρίσκονται στις περιοχές Λενινγκράντσκαγια και του Πσκοφ.