Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Πυροβολισμοί σε σχολείο στην Φινλανδία. ένας μαθητής νεκρόςΈνα παιδί σκοτώθηκε και ακόμα δύο τραυματίστηκαν σοβαρά από  πυροβολισμούς που σημειώθηκαν σε σχολείο στην πόλη Βάντα της ΦινλανδίαςΟ δράστης που συνέλαβαν οι αρχές είναι 12 ετών.

 
Φινλανδικά μέσα, που επικαλούνται την αστυνομία, μεταδίδουν ότι προς το παρόν οι αρχές δεν θα σχολιάσουν περαιτέρω πώς εξελίχθηκε το αιματηρό επεισόδιο ή πώς ο 12χρονος πήρε το όπλο.

Στο σχολείο αυτό φοιτούν περίπου 800 μαθητές.

Νωρίτερα η αστυνομία είχε ζητήσει από περαστικούς να μην πλησιάζουν στην περιοχή και από τους κατοίκους να μείνουν στο σπίτι και να μην ανοίγουν την πόρτα σε αγνώστους.

«Ακούστηκε μια τρομερή κραυγή»

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στην Iltalente ότι εργαζόταν σε κοντινή απόσταση. Όπως υποστηρίζει, ένας πυροβολισμός ακούστηκε λίγο μετά τις 09:00.

«Δεν μπόρεσα να κάνω τη σύνδεση με πυροβολισμό. Στη συνέχεια ακούστηκε μια τρομερή κραυγή και μερικά παιδιά έτρεξαν στην αυλή. Χρειάστηκε να περάσουν ένα ή δύο λεπτά για να μπουν στο προαύλιο πολλά περιπολικά, ένα ασθενοφόρο», είπε


Η φινλανδική αστυνομία ανακοίνωσε πως σημειώθηκε επεισόδιο με πυροβολισμούς σε σχολείο στην πόλη Βάντα της Φινλανδίας, που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρία άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ύποπτος ως δράστης συνελήφθη.

«Η αστυνομία βρίσκεται στο σημείο και ερευνά το συμβάν. Παρακαλούνται οι περαστικοί να μείνουν μακριά από την περιοχή και τους εσωτερικούς χώρους. Η πόρτα δεν πρέπει να ανοίγει σε αγνώστους», ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωση.