Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Πυρκαγιά απειλεί αγωγό αερίου στην Καλιφόρνια - Εκκενώθηκε περιοχή 4.000 κατοίκων



Συναγερμός στην Καλιφόρνια!

Την άμεση εκκένωση μίας κατοικημένης περιοχής 4.000 κατοίκων διέταξαν οι αμερικανικές αρχές ασφαλείας στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς οι μεγάλες πυρκαγιές που πλήττουν την περιοχή της αμερικανικής ηπείρου απειλούν πλέον μεγάλο αγωγό μεταφοράς αερίου.

Οι αμερικανικές αρχές κάνουν λόγο για πιθανή αλληλουχία μεγάλων εκρήξεων κατά μήκος του αγωγού, λόγω των μεγάλων θερμοκρασιών και της φωτιάς που έχουν αναπτυχθεί σε ένα τεραστίου μεγέθους πύρινο μέτωπο.

Ο αγωγός που απειλείται βρίσκεται στην San Fransisco Bay Area. Η μεγάλη πυρκαγιά ξεκίνησε στην περιοχή Bay Point και επεκτάθηκε πολύ γρήγορα, απειλώντας τον αγωγό της Chevron Pipe Line Company.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε την ύπαρξη του σοβαρού κινδύνου και δήλωσε ότι οι συνεργάτες της δουλεύουν μαζί με τους πυροσβέστες, προκειμένου να εκκενωθεί η περιοχή των 4.000 κατοίκων που απειλείται από μία πιθανή έκρηξη.

Η Πυροσβεστική έδωσε εντολή να μην λειτουργήσουν τα σχολεία στην ευρύτερη περιοχή, η οποία βρίσκεται ανάμεσα στην πυρκαγιά και στον αγωγό αερίου. Όπως ενημέρωσαν οι αμερικανικές αρχές, τα κέντρα υποδοχής των κατοίκων που κλήθηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους, είναι τα Bay Point Bay Area, Rapid Transit station και μία εκκλησία.

california_fwtia_xartis