Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πρώτο θέμα στα ΜΜΕ των Σκοπίων η παραίτηση Κοτζιά



Πρώτο θέμα σε πολλά μέσα ενημέρωσης της ΠΓΔΜ έγινε η παραίτηση Κοτζιά.

Η είδηση διέτρεξε σύσσωμο τον Τύπο της γειτονικής χώρας που στάθηκε κυρίως στην ρεπορταζιακή κάλυψη του θέματος.

Ωστόσο υπήρξαν και πρώτες αναλύσεις και εκτιμήσεις.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ALFA tv, τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνησης είναι ένα βήμα πριν την πτώση και τις πρόωρες εκλογές, κάνοντας λόγο για φθορά

«Η συμφωνία Πρεσπών καταστρέφεται από την ελληνική κυβέρνηση» αναφέρει το ALFAtv που φιλοξενεί ρεπορτάζ από την θυελλώδη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Τρίτης.

Το τηλεοπτικό δίκτυο TV 24, στην ηλεκτρονική έκδοσή του έχει τίτλο: «Ο Κοτζιάς παραιτήθηκε, ο Τσίπρας αποδέχτηκε την παραίτηση».

Το TELMA, πληροφορεί ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών μετά την παραίτηση Κοτζιά, όπως και το το πρακτορείο «META» που αναφέρει πως «ο Αλέξης Τσίπρας θα οδηγήσει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας στην εφαρμογή της συμφωνίας των Πρεσπών».

Η LOKALNO, επίσης αναφέρει ότι μετά την παραίτηση Κοτζιά, ο Αλέξης Τσίπρας που αναλαμβάνει το υπουργείο Εξωτερικών, θα οδηγήσει την Ελλάδα στις προσπάθειες επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Την παραίτηση Κοτζιά έχει ως τίτλο και το ιστοσελίδα MKD, αποδίδοντας την εξέλιξη αυτή στο υπουργικό Συμβούλιο που έγινε χθες.