Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

27 °C

Σήμερα, 21. Σεπτεμβρίου 2021

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Σε δημοπρασία κομμάτι τούρτας από τον γάμο της με τον πρίγκιπα Κάρολο!Ένα κομμάτι της γαμήλιας τούρτας από τον γάμο του πρίγκιπα Κάρολου και της πριγκίπισσας Νταϊάνα πρόκειται να πωληθεί σύντομα σε δημοπρασία.

Το κομμάτι της τούρτας έχει διατηρηθεί μετά από 40 χρόνια σε ειδική πλαστική συσκευασία, όμως από όσο λένε οι ειδικοί, παρόλο που η εμφάνισή του δεν έχει αλλάξει στο ελάχιστο, δεν συστήνεται να καταναλωθεί.

Η αξία του αναμένεται να αγγίξει τις 500 βρετανικές λίρες, καθώς αποτελούσε δώρο της βασίλισσας Ελισάβετ σε μία υπάλληλό της στην οικία Κλάρενς, με το όνομα Μόιρα Σμιθ. Το κομμάτι θα δοθεί στην δημοπρασία μαζί με ένα μενού του γάμου.

Επάνω στην τούρτα υπάρχει ακόμα, η διακόσμησή του, το βασιλικό οικόσημο των Γουίνσδορ με τις μπλε, κόκκινες και χρυσές λεπτομέρειες. Όσον αφορά την γεύση, όπως είθισται στο βασιλικό πρωτόκολλο, η τούρτα είχε μέσα αποξηραμένα φρούτα.

Ολόκληρη η γαμήλια τούρτα ζύγισε 100 κιλά, ενώ σε ύψος ξεπερνούσε τα 150 εκ. και βέβαια, είναι λογικό, αν σκεφτεί κανείς πως στον γάμο είχαν παρεβρεθεί 35.000 καλεσμένοι.