Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πόσα χρήματα κέρδισε ο ιδρυτής της Xiaomi μέσα σε ένα χρόνο;



Η ανταμοιβή του Λέι Τζουν, ιδρυτή της εταιρείας τεχνολογίας Xiaomi, για τον κόπο που κατέβαλε το περασμένο έτος για να ικανοποιήσει τη «δίψα» των καταναλωτών για νέες συσκευές ανήλθε σε 835 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την έκθεση της εταιρείας για το 2018.

Όχι κι άσχημα.

Η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα σταθεί γενναιόδωρη στον ιδρυτή της για τα οχτώ χρόνια αφοσίωσης στην εταιρεία.

Ο Λέι με τη σειρά του υποσχέθηκε να δωρίσει το ποσό σε «φιλανθρωπικούς σκοπούς» μόλις αφαιρεθούν οι φόροι από το συνολικό ποσό.

Σημειώνεται, ότι τα συγκεκριμένα κέρδη που προέρχονται από τις μετοχές του αγγίζουν τα κέρδη ολόκληρης της εταιρείας για την ίδια σεζόν. Η Xiaomi έκλεισε τη χρονιά με καθαρά κέρδη λίγο πάνω από τα 1 δις ευρώ.

Ο Λέι πέρυσι ήταν ο τέταρτος πλουσιότερος και πιο επιτυχημένος ιδιοκτήτης εταιρείας smartphones στον κόσμο, αλλά όσο περνά ο καιρός αγγίζει όλο και περισσότερο την κορυφή. Σε μια εποχή, όπου οι πωλήσεις των έξυπνων κινητών έπεσε κατά 4,1%, η εταιρεία του είδε αύξηση στις πωλήσεις της τάξης του 32,2%

Στην εγχώρια αγορά της Κίνας, η γκάμα των προϊόντων της είναι πολύ ευρύτερη, με νέες συσκευές, όπως ασύρματη ηλεκτρική σκούπα, σκούπα-ρομπότ και έξυπνα αθλητικά παπούτσια με κορδόνια που δένονται μόνα τους.

Η εργατικότητα του φαίνεται πως αποφέρει καρπούς, όχι μόνο για τον ίδιο, αλλά και για το ευρύ εργατικό δυναμικό του.

 

Πηγή: BBC, huffingtonpost.gr