Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Πορτογαλία: Ξεκίνησε η απεργία στη Raynair



Απεργία που μπορεί να επηρεάσει μικρό αριθμό πτήσεων, σύμφωνα με τη Raynair, ξεκίνησε σήμερα το προσωπικό καμπίνας της εταιρείας στην Πορτογαλία, την ώρα που η κυβέρνηση ζητά να υπάρξει προσωπικό ασφαλείας ώστε να αποφευχθεί το χάος, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η τουριστική σεζόν.

Η πενθήμερη απεργία από το σωματείο SNPVAC είναι η πρώτη σε μια σειρά προγραμματισμένων κινητοποιήσεων σε Ιρλανδία, Βρετανία και Ισπανία.

Έναν χρόνο πριν οι εργαζόμενοι στη δημοφιλή εταιρεία χαμηλού κόστους έκαναν διαδοχικές απεργίες με μισθολογικά αιτήματα και ζητώντας τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας – το αποτέλεσμα ήταν να ακυρωθούν εκατοντάδες πτήσεις. Αρκετά σωματεία πιλότων, κατά τη Raynair, πέτυχαν την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, αλλά το SNPVAC καταγγέλλει ότι έχει αγνοηθεί το πρωτόκολλο που υπεγράφη τον Νοέμβριο, το οποίο προβλέπει την παροχή δώρου γιορτών στους εργαζόμενους, 22 ημέρες ετησίως άδεια και πλήρη συμμόρφωση με τη νομοθεσία της Πορτογαλίας σε θέματα οικογενειακού δικαίου.

Η Raynair ανακοίνωσε ότι ενδέχεται να υπάρξουν τροποποιήσεις για τις οποίες οι επιβάτες θα ενημερωθούν εγκαίρως. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ακυρώσεις ή καθυστερήσεις στα αεροδρόμια της Λισαβόνας, του Πόρτο και του Φάρο.