Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Πολιτεύεται η Τσέλσι Κλίντον;Πολλοί ήταν οι μελετητές που έσπευσαν να «επιβεβαιώσουν» τον θάνατο της «πολιτικής δυναστείας» των Κλίντον, ωστόσο σύμφωνα με πηγές της εφημερίδας New York Post η 36χρονη κόρη του πρώην προέδρου και της πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ έχει ήδη αρχίσει να προετοιμάζεται για τη στιγμή που θα διεκδικήσει μια θέση στο Κογκρέσο.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της NYP, η έδρα την οποία η οικογένεια Κλίντον προορίζει για την Τσέλσι είναι εκείνη που τώρα κατέχει η Αντιπρόσωπος Νίτα Λόουι. Η αξιοσέβαστη 79χρονη πολιτικός, η οποία βρίσκεται στην πολιτική τα τελευταία 30 χρόνια, σκοπεύει σύντομα να αποσυρθεί, δίνοντας στην ευκαιρία στην 36χρονη να θέσει υποψηφιότητα και - γιατί όχι - να εκλεγεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επικράτεια της Λόουι περιλαμβάνει τμήματα των κομητειών Ρόκλαντ, Γουέστσεστερ και Τσαπάκα. Στην τελευταία από αυτές βρίσκεται και το οικογενειακό σπίτι των Κλίντον, γεγονός που εξασφαλίζει στην Τσέλσι το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για μέλος του Κογκρέσου.

«Αν και είναι αλήθεια ότι οι Κλίντον θα χρειαστούν λίγο χρόνο για να ανασυνταχτούν μετά τη συντριπτική ήττα της Χίλαρι, δεν θα τα παρατήσουν. Η Τσέλσι θα αναλάβει να συνεχίσει τη "δυναστεία" Κλίντον. Τα τελευταία χρόνια, διαδραματίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο ίδρυμα Κλίντον και συμμετείχε ενεργά στην καμπάνια της μητέρας της. Αν και η πολιτική δεν είναι η ζωή που η Χίλαρι ήθελε για την κόρη τους, εκείνη προσφέρθηκε να βοηθήσει τη μητέρα της και αποδείχθηκε πολύ ικανή, εύγλωττη και άνετη με τις κάμερες. Στους δημοκρατικούς κύκλους ακούγεται έντονα ότι η Τσέλσι θα θέσει υποψηφιότητα για την έδρα της Λόουι όταν εκείνη αποσυρθεί. Λέγεται ότι θα επιδιώξει να επιστρέψει στην κομητεία Τσαπάκα, αφού εκεί θα έχει τη δυνατότητα να μαζέψει χρήματα και να αποκτήσει μια ισχυρή βάση ψηφοφόρων», ανέφερε χαρακτηριστικά η πηγή της New York Post.