Κυριακή 28 Απριλίου 2024 -

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στα χέρια των Ρώσων σχεδόν όλο το νότιο τμήμα της Ουκρανίας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)



Στα χέρια των Ρώσων έχει πέσει σχεδόν όλο το νότιο τμήμα της Ουκρανίας.
Τις τελευταίες μάλιστα ώρες τα Ρωσικά στρατεύματα πολιορκούν την πόλη -λιμάνι του Μικολάιφ, «κλειδί» πριν από την Οδησσό για τον πλήρη έλεγχο της Μαύρης Θάλασσας.


Ο δήμαρχος του Νικολάγιεφ, Oleksandr Senkevych, δήλωσε σε συνέντευξή του την Πέμπτη ότι οι ρωσικές δυνάμεις που κατέλαβαν την Τετάρτη τη νότια πόλη της Χερσώνας κατευθύνονται βορειοδυτικά προς την πόλη του. Η απόσταση είναι περίπου 36 μίλια.

Η Μαριούπολη, η πόλη-λιμάνι στη νοτιοανατολική Ουκρανία, παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο, αλλά έχει περικυκλωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις και υφίσταται σφοδρά πλήγματα, αναφέρεται σε επικαιροποιημένη αναφορά των υπηρεσιών πληροφοριών του υπουργείου Άμυνας της Βρετανίας. "Η Μαριούπολη παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο, αλλά έχει πιθανόν περικυκλωθεί από ρωσικές δυνάμεις", σύμφωνα με το βρετανικό υπουργείο Άμυνας. "Οι αστικές υποδομές της πόλης υφίστανται σφοδρά πλήγματα από τις ρωσικές δυνάμεις", προσθέτει.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας έχουν καταλάβει το πυρηνικό εργοστάσιο Ζαπορίζια στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές. "Το επιχειρησιακό προσωπικό παρακολουθεί την κατάσταση των αντιδραστήρων", ανέφεραν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ πρόσθεσαν ότι οι προσπάθειες για τη διασφάλιστη της λειτουργίας ακολουθούν τους κανόνες ασφαλείας.