
Σε δεύτερο χτύπημα στη Τζαμπάλια προχώρησε το Ισραήλ την Τετάρτη, ενώ συνεχίζονται οι αδιάκριτοι βομβαρδισμοί, ακόμα και γύρω από τα νοσοκομεία, όπως το Al-Quds.
Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βρίσκεται «προ των πυλών της πόλης της Γάζας», όπου δίνονται σκληρές μάχες με τους μαχητές της Χαμάς και τις IDF να ανακοινώνουν τις πρώτες απώλειες που μέχρι στιγμής φτάνουν τις 17.
Ο Τζο Μπάιντεν για πρώτη φορά κάλεσε να υπάρξει «παύση» στον πόλεμο
Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα έχει ξεπεράσει τις 8.800, ενώ το γραφείο του ΟΗΕ, μετά τη σφαγή στη Τζαμπάλια, σημειώνει ότι αυτές οι επιθέσεις κατά αμάχων θα μπορούσαν να είναι «εγκλήματα πολέμου».
Το πέρασμα στη Ράφα αναμένεται να ανοίξει ξανά σήμερα Πέμπτη αφού έχει δοθεί μια λίστα 596 κατόχων ξένων διαβατηρίων που θα επιτραπεί να περάσουν στην Αίγυπτο.
Δείτε live εικόνα
Ταϊλανδοί αξιωματούχοι είχαν απευθείας συνομιλίες με τη Χαμάς στο Ιράν την περασμένη εβδομάδα για την τύχη 22 υπηκόων Ταϊλάνδης που έχουν τεθεί σε ομηρία από την παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση μετά την επίθεσή της στο Ισραήλ, λέει ο επικεφαλής της ταϊλανδικής αντιπροσωπείας, σύμφωνα με τους Times of Israel και άλλα Μέσα.
Οι διαπραγματευτές συναντήθηκαν με αξιωματούχους της Χαμάς στην Τεχεράνη στις 26 Οκτωβρίου και τους δόθηκε η υπόσχεση ότι οι Ταϊλανδοί θα απελευθερωθούν την «κατάλληλη στιγμή», δήλωσε ο Αρίπεν Ουταρασίν σε δημοσιογράφους στην Μπανγκόκ.
Ο Αρίπεν Ουταρασίν, ο οποίος ηγήθηκε της τριμελούς ομάδας που διορίστηκε από τον πρόεδρο του ταϊλανδικού κοινοβουλίου, είπε ότι είχαν μια δίωρη συνάντηση με μέλη της Χαμάς στο Ιράν.
«Τους ζήτησα να τους απελευθερώσουν επειδή είναι αθώοι», τόνισε.
«Με διαβεβαίωσαν ότι τους φροντίζουν, αλλά δεν μπορούσαν να μου πουν την ημερομηνία απελευθέρωσης… Περίμεναν την κατάλληλη στιγμή», σημείωσε ο ίδιος.
Περίπου 30.000 Ταϊλανδοί εργάζονταν στο Ισραήλ, κυρίως στον γεωργικό τομέα, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας της Ταϊλάνδης πριν από τις 7 Οκτωβρίου.
Τριάντα δύο υπήκοοι της Ταϊλάνδης σκοτώθηκαν και 19 τραυματίστηκαν στην επίθεση της Χαμάς, κατά την οποία σκοτώθηκαν περίπου 1.400 άνθρωποι.
Τουλάχιστον 240 άνθρωποι κρατούνται όμηροι στη Γάζα, όπως υπενθυμίζουν οι Times of Israel.
Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ταξιαρχιών Αl-Qassam, δηλαδή του στρατιωτικού τμήματος της Χαμάς, οι μαχητές τους πραγματοποίησαν τρεις επιθέσεις εναντίον ισραηλινών τανκς, μπουλντοζών και στρατιωτικών οχημάτων κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Στο Twitter και σε άλλα social media έχουν δημοσιευτεί και βίντεο με τέτοιες επιθέσεις των μαχητών της Χαμάς: