Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 -

Το πιστοποιητικό γεννήσεως του Ομπάμα βγάζει στη φόρα ο αδελφός τουΤην στήριξή του στο πρόσωπο του Ντόναλντ Τραμπ έχει εκφράσει πολλές φορές, ο ετεροθαλής αδελφός του πρώην Αμερικανού Προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, Μαλίκ.

 

Ο Μαλίκ Ομπάμα, μάλιστα επανέφερε στο προσκήνιο το ερώτημα για την καταγωγή του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ. Ανέβασε στα social media αντίγραφο πλαστού πιστοποιητικού γεννήσεώς του, ισχυριζόμενος πως γεννήθηκε στη Μομπάσα, στην Κένυα.

Το πιστοποιητικό γέννησης φέρει το λογότυπο του νοσοκομείου "Coast Province General Hospital" στη Μομπάσα. Το 2009, το έγγραφο πωλούνταν στο eBay από τον χρήστη με το όνομα Lucas Smith. Το σάιτ όμως κατέβασε τη σελίδα του συγκεκριμένου χρήστη.

Τα στοιχεία στο πιστοποιητικό αναφέρουν το φύλο του μωρού και αναφέρει για ημερομηνία γέννησης τις 4 Αυγούστου 1961, ημερομηνία που πράγματι έχει γενέθλια ο Μπαράκ Ομπάμα. Το έγγραφο αναφέρει επίσης τα ονόματα των γονιών του Μπαράκ Ομπάμα, Μπαράκ Χουσεΐν Ομπάμα και Στάνλεϊ Αν Ομπάμα.

 

Το θέμα της γέννησης του Ομπάμα και η θρησκεία του έχουν πολυσυζητηθεί στους κύκλους της δεξιά και των θεωρητικών συνωμοσίας, ενώ αβάσιμες φήμες για την καταγωγή του Ομπάμα είχαν σε μεγάλο βαθμό στόχο να θέσουν υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητα της προεδρίας του, καθώς το Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής δεν επιτρέπει στους πολίτες που έχουν γεννηθεί στο εξωτερικό να διεκδικήσουν την προεδρία.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συχνά προωθούσε τη θεωρία συνωμοσίας πως ο τέως πρόεδρος είπε ψέματα ότι γεννήθηκε στη Χαβάη. Σε μια προσπάθεια να βάλει τέλος στις φήμες, ο Λευκός Οίκος έδωσε στη δημοσιότητα αντίγραφο του πιστοποιητικού γέννησης το 2011.

 

Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του ο Ντόναλντ Τραμπ αναγνώρισε δημόσια πως ο Μπαράκ Ομπάμα γεννήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Ο Μαλίκ Ομπάμα είναι κάτοικος Κένυας και πολιτογραφημένος πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και εκτιμάται ότι έχει 3 έως 12 γυναίκες λόγω της νομιμοποίησης της πολυγαμίας στην Κένυα. Τον περασμένο Ιούλιο είχε δηλώσει στη New York Post πως θα υποστήριζε τον Ντόναλντ Τραμπ. "Θα τον ψηφίσω γιατί μιλάει από καρδιάς. Το "Make America Great Again" είναι υπέροχο σλόγκαν. Θα ήθελα να τον γνωρίσω".

Υποστήριξε ότι άρχισε να ψηφίζει Ρεπουμπλικάνους επειδή απογοητεύτηκε βαθιά από την προεδρία του ετεροθαλούς αδερφού του. Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν τόσο εντυπωσιασμένος με την υποστήριξη του Μαλίκ Ομπάμα που τον προσκάλεσε στο προεδρικό debate με τη Χίλαρι Κλίντον στις 19 Οκτωβρίου στο Λας Βέγκας.