Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024 -

Πέθανε σε ηλικία 65 ετών ο Jeremiah της σειράς Peaky Blinders ύστερα από σύντομη μάχη με τον καρκίνοΟ Βρετανός ποιητής και συγγραφέας Benjamin Zephaniah πέθανε σε ηλικία 65 ετών, οκτώ εβδομάδες αφότου διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του. Ο πιο διάσημος ρόλος του θεωρείται αυτός του Jeremiah στη σειρά του BBC Peaky Blinders. 

Σε μια δήλωση που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οικογένειά του αναφέρει: «Με μεγάλη θλίψη και λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, γιου και αδελφού μας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα».

Ο Benjamin Zephaniah γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπέρμιγχαμ, το οποίο αποκαλούσε ως «η πρωτεύουσα της Τζαμάικα της Ευρώπης». Ενεπλάκη σε μεγάλο βαθμό σε έναν συνεταιρισμό εργατών του Στράτφορντ, τη δεκαετία του 1980, και άρχισε να δημοσιεύει ποιήματα διαμαρτυρίας. «Η εμμονή μου αφορά το μέλλον και τα πολιτικά δικαιώματα όλων των ανθρώπων. Είμαι βαθιά κατά της αυτοκρατορίας», είχε απαντήσει προς τον τότε πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ και την βασίλισσα Ελισάβετ όταν κλήθηκε να παραλάβει τιμητική διάκριση. Μέχρι τη δεκαετία του 1990, είχε κάνει αρκετές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένου του The Bill, αλλά ο ρόλος του στη σειρά Peaky Blinders ήταν καθοριστικός, σύμφωνα με την ΕΡΤ.