Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

29 °C

Σήμερα, 28. Ιουλίου 2021

Περού: Πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ σε εταιρεία που κατέστρεψε τείχη των ΊνκαςΠρόστιμο 2 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε σε κατασκευαστική εταιρεία στο Περού, η οποία κατέστρεψε τέσσερα τείχη των Ίνκας ηλικίας περίπου 500 ετών, προκειμένου να ανεγείρει ξενοδοχείο της αλυσίδας Sheraton στην πόλη Κούσκο, η οποία το 1983 κηρύχθηκε μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco. Τα τείχη αυτά καταστράφηκαν την περίοδο 2012 -2014.

Το επταώροφο ξενοδοχείο, την κατασκευή του οποίου σταμάτησαν οι Αρχές το 2016 όταν πια είχε σχεδόν ολοκληρωθεί, βρίσκεται στην παλιά πρωτεύουσα των Ίνκας, την Κούσκο.

Η εταιρεία R&G SAC, η έδρα της οποίας βρίσκεται στη Λίμα, θα πρέπει επίσης να κατεδαφίσει τους πέντε από τους επτά ορόφους του κτιρίου, καθώς στο ιστορικό κέντρο της Κούσκο δεν επιτρέπονται κτίρια με περισσότερους από δύο ορόφους.

«Αν η κοινωνία μας αποδίδει αξία στην κληρονομιά μας, έχουμε υποχρέωση να φροντίζουμε για τον σεβασμό των κανόνων που έχουν στόχο τη διατήρηση και την προστασία της», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού του Περού Ούλα Χόλμκιστ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ