Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Περιμένοντας το θαύμα! Σβήνουν οι ελπίδες για τους αγνοούμενους στον πύργο της "κολάσεως" στο Λονδίνο



Οι άνθρωποι που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από τον φλεγόμενο πύργο Grenfell στην οδό Latimer Road προσπαθούν απεγνωσμένα να ανακαλύψουν αν οι δικοί τους άνθρωποι, φίλοι και γείτονες κατάφεραν να σωθούν. Τρία νεαρά κορίτσια, που ονομάζονται "Mirna", "Fatima" και "Zainb" και δύο από τα μέλη των οικογενειών τους αγνοούνται, με τους συγγενείς τους να ψάχνουν απεγνωσμένα για αυτούς στα νοσοκομεία.

Συγγενείς άλλων παιδιών και ηλικιωμένων έχουν ξεκινήσει εκστρατείες στα social media για τον εντοπισμό τους. Η Natalie Garcia ανέβασε μήνυμα στο Twitter για να πει ότι αγνοείται η 12χρονη ξαδέρφη της Jessica Urbano. Οι γονείς της την άκουσαν τελευταία φορά στις 1.39 τα ξημερώματα όταν τους τηλεφώνησε από έξοδο κινδύνου στα διαμερίσματα.

Αγνοείται επίσης η έφηβη Nurhuda El-Wahabi καθώς και ο μεγαλύτερος αδερφός της Yasin, 21 ετών, που πιστεύεται ότι βρίσκονταν στον πύργο Grenfell όταν ξέσπασε η τεράστια φωτιά που κατέστρεψε το κτίριο. Η Khadija Saye, που ζει στον 20 όροφο του Grenfell, είναι ανάμεσα στους αγνοούμενους. Φίλοι της αναφέρουν ότι μπορεί κανείς να την αναγνωρίσει από το κρεμαστό αφρικανικό κόσμημα που φοράει πάντα στον λαιμό της.

"Μου είπαν ότι κανένας δεν τα κατάφερε από τον 21ο όροφο και πάνω. Οι πυροσβέστες τους είπαν να μείνουν εκεί που ήταν. Έχουμε μια λίστα αγνοούμενων ανθρώπων και είναι πάρα πολλοί. Μπορεί να είναι και πάνω από 50, πιθανότατα εκατοντάδες. Είναι πιθανό πολλοί από αυτούς να βρίσκονται στο νοσοκομείο και να μην έχει δηλωθεί", τόνισε μια γυναίκα που δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Η φίλη μιας μητέρας που ζει στο μπλοκ του πύργου δήλωσε ότι ακόμα δεν έχει ακούσει νέα της μετά από ένα βίντεο Snapchat που της έστειλε από τη φωτιά στις 3 τα ξημερώματα. Η Rania Ibrham έστειλε στη φίλη της Maseen βίντεο στιγμές μετά τη φωτιά που ξέσπασε στον πύργο Grenfell. "Η φίλη μου Rania Ibrham ζει στον τελευταίο όροφο και τα δύο της παιδιά της 3 και 5 ετών. Μου έστειλε ένα βίντεο μετά το ξέσπασμα της φωτιάς και από τότε δεν έχω νέα της. Ο άντρας της έλειπε διακοπές".