Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Πατέρας έφτιαξε ένα σχολείο για την κόρη του για να εκπληρώσει το όνειρο της γυναίκας του που έφυγε από καρκίνο



Μετά τον τραγικό χαμό της γυναίκας του από καρκίνο πέρυσι, ο τραγουδιστής και τραγουδοποιός Ρόρι Φικ έγινε ένας εξαιρετικός πατέρας για την 3χρονη κόρη τους, την Ιντιάνα. Ο Ρόρι πιστεύει ότι η σύζυγός του, η Τζόι, θα ήθελε η Ιντιάνα, που είναι ένα παιδί με ειδικές ανάγκες, να γυρίσει στο σπίτι και να κάνει εκεί τα μαθήματα του σχολείου.

Έπρεπε να πηγαίνει με το αυτοκίνητο την Ιντιάνα στο σχολείο και να οδηγεί μία ώρα κάθε μέρα. Είχε στο μυαλό του λοιπόν, να φτιάξει ένα σχολείο με ένα δωμάτιο-αίθουσα μόνο για την κορούλα του. Έτσι έβαλε το σχέδιό του σε δράση. Η ιδέα του δεν ήταν να στήσει ένα ολόκληρο σχολείο στο σπίτι. Δεδομένου ότι είχε μια μεγάλη έκταση στην ιδιοκτησία του, αποφάσισε να φέρει το σχολείο στο σπίτι και να το χτίσει απέναντι από το δρόμο, οπότε η Ιντιάνα και τα υπόλοιπα παιδιά με τις ίδιες ιδιαιτερότητες, να μπορούν να είναι κοντά στα σπίτια και την οικογένειά τους.

“Αν η Τζόι ήταν εδώ, θα αγαπούσε και τα δύο σχολεία που πήγε η Ιντιάνα, αλλά θα έβαζε την Ιντιάνα να κάνει μάθημα στο σπίτι. Όχι μόνο για τώρα, αλλά μόνιμα », έγραψε ο Ρόρι σε ένα blog. “Τουλάχιστον πιστεύω ότι θα το έκανε αυτό, εν μέρει επειδή θα ήθελε τη μικρή μας εδώ στο σπίτι μαζί της, μεγαλώνοντάς τη στο αγρόκτημά μας. Κι επίσης επειδή θα ενδιαφερόταν πιο πολύ η Ιντιάνα να μάθει να είναι καλός άνθρωπος, παρά να έχει πολλέςγνώσεις.”

“Να αγαπάς τον Θεό και τη ζωή που της έχει δώσει, περισσότερο από αυτό που μας λέει ο κόσμος να αγαπάμε. Και στο μυαλό της, το σπίτι είναι το καλύτερο μέρος για να μάθει αυτά τα πράγματα », έγραψε.

Οι φίλοι, η οικογένεια και οι γείτονες ήταν ενθουσιασμένοι όταν ο Ρόρι τους είπε για το σχέδιό του και τον βοήθησαν να το πραγματοποιήσει.

“Πενήντα ή περισσότεροι άνθρωποι … έφτασαν στο πάρκινγκ μας στις 7 π.μ. το περασμένο Σάββατο το πρωί με σφυριά και πριόνια, χάμπουργκερ και χοτ ντογκ και καρδιές γεμάτες αγάπη. Ήταν εδώ για να βοηθήσουν να οικοδομήσουμε κάτι μεγάλο για κάποια μικρά παιδάκια », είπε.

Ο Ρόρι έχει σκεφτεί τις παραμικρές  λεπτομέρειες. “Εκτός από το σχολείο, τα παιδιά θα έχουν μια παιδική χαρά και τον δικό τους κήπο όπου θα μπορούν να φυτέψουν και να φροντίσουν λουλούδια. Έναν αχυρώνα με κοτόπουλα κι άλλα ζώα για να τα αναθρέψουν και ξύλα για να χτίσουν μια καλύβα από όπου θα βλέπουν τα πουλιά. Θα έχουν μονοπάτια μέσα στα οποία οι δάσκαλοι θα μπορούν να τα πηγαίνουν βόλτες. ”

“Ποιος ξέρει, ίσως μια μέρα όταν θα μεγαλώσει, να θελήσει να διδάξει εδώ.,” έγραψε ο Ρόρι.

Loading...

“Ή να μετατρέψει το κτίριο σε λαχανόκηπο ή σε μια επιχείρηση όπου θα “εργάζεται” η μικρούλα . Ή ίσως ακόμη και σε ένα σπίτι όπου θα ζει. Δεν έχω ιδέα πού θα οδηγήσει. Απλά ας ελπίσουμε ότι μπορεί να οδηγήσει σε κάτι καλό. Για να αποτελέσει μια ευλογία για εκείνη, και για όλα τα παιδάκια όπως αυτή. ”

Αναμένεται ότι το σχολείο θα ανοίξει σε λίγους μήνες, με περίπου δώδεκα παιδιά ηλικίας 3 έως 4 ετών.

Παρακολουθήστε το παρακάτω βίντεο, για να δείτε πώς η γειτονιά συναντήθηκε για να κάνει το όνειρο του Ρόρι πραγματικότητα.