Σάββατο 27 Απριλίου 2024 -

Παραιτήθηκαν στελέχη αεροπορικής εταιρείας μετά το βίντεο με τον μεθυσμένο πιλότο



Ο διευθύνων σύμβουλος της αεροπορικής εταιρείας Citilink, Albert Burhan, ανακοίνωσε την παραίτηση του  μετά το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα και έδειξε έναν πιλότο να παραπατά από το μεθύσι, ενώ περνά τον καθιερωμένο έλεγχο ασφαλείας.

«Ο πιλότος διέπραξε σοβαρή παράβαση βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή των επιβατών. Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία. Είμαι υπεύθυνος για αυτό και για το λόγο αυτό τόσο εγώ όσο και ο διευθυντής παραγωγής υποβάλλουμε την παραίτησή μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Burhan.

Στο βίντεο ο πιλότος Tekad Purna της Citilink, φαίνεται να περνά από τον ανιχνευτή μετάλλων στο αεροδρόμιο της Surabaya στην Ινδονησία, ενώ με δυσκολία προσπαθεί να σταθεί όρθιος.

Ο Tekad Purna πραγματοποιούσε το δρομολόγιο από την Ανατολική Τζάβα, στο αεροδρόμιο της Τζακάρτα με 154 επιβάτες και οι υποψίες πως κάτι δεν πάει καλά άρχισαν να δημιουργούνται όταν άρχισε να μπερδεύει τις λέξεις και να λέει ασάφειες στις ανακοινώσεις του από το πιλοτήριο προς τους επιβάτες της πτήσης.

Ορισμένοι μάλιστα επιβάτες κατέβηκαν από το αεροπλάνο και ζήτησαν την αντικατάστασή του επειδή πίστευαν πως βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.

Τελικά, η Citilink αντικατέστησε το μεθυσμένο πιλότο και η πτήση αναχώρησε με καθυστέρηση περίπου μιας ώρας.