Σάββατο 02 Μαρτίου 2024 -

Πάνω από 8.000 οι νεκροί Παλαιστίνιοι - Νέα πλήγματα του Ισραήλ σε Συρία και Λίβανο - Συνεδριάζει σήμερα ο ΟΗΕΟι ισραηλινοί βομβαρδισμοί της Γάζας συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, με ιδιαίτερη έμφαση στο βόρειο τμήμα του θύλακα, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις φαίνεται να επιχειρούν να προελάσουν. 

«Σημαντικές ζημιές» έχουν αναφερθεί στο νοσοκομείο Αλ Κουντς στη Γάζα, μετά τις ισραηλινές επιθέσεις σε κοντινούς στόχους. Εκεί έχουν βρει καταφύγιο χιλιάδες άμαχοι.

Συνεχίζεται η ένταση στη Δ. Όχθη με επιδρομές των ισραηλινών δυνάμεων και επιθέσεις εποίκων, με τον επικεφαλής της ισραηλινής υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας Shin Bet να δηλώνει ότι θα μπορούσε να υπάρξει «έκρηξη» βίας.

Νέα πλήγματα του Ισραήλ σε Συρία και Λίβανο τα ξημερώματα εντείνουν την ανησυχία για περαιτέρω κλιμάκωση.

Συνεδριάζει σήμερα εκ νέου το ΣΑ του ΟΗΕ, καθώς η απόφαση της ΓΣ για ανθρωπιστική εκεχειρία έπεσε στο κενό.

Δείτε live εικόνα

Τα ισραηλινά πλήγματα κατέστρεψαν 47 τζαμιά και προκάλεσαν ζημιές σε 7 εκκλησίες στη Γάζα

Οι συνεχιζόμενες ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα έχουν καταστρέψει 47 τζαμιά και επτά εκκλησίες μέχρι τώρα.

Το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης της Γάζας ανέφερε ότι 203 σχολεία και 80 κυβερνητικά γραφεία καταστράφηκαν επίσης τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

Ο Salama Maarouf, διευθυντής του γραφείου, δήλωσε στο Al Jazeera Arabic ότι 220.000 κατοικίες υπέστησαν ζημιές λόγω των μαζικών βομβαρδισμών και 32.000 κτίρια καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Νωρίτερα, το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης στη Γάζα ανέφερε ότι ο ισραηλινός στρατός απείλησε να βομβαρδίσει ένα ορθόδοξο πολιτιστικό κέντρο και ένα σχολείο που στεγάζει περισσότερους από 1.500 εκτοπισμένους.

Πλήξαμε πάνω από 600 στόχους

Ο ισραηλινός στρατός σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι σκότωσε «δεκάδες τρομοκράτες» σε κτίρια και τούνελ που προσπάθησαν να επιτεθούν στις δυνάμεις του.

«Τις τελευταίες ημέρες οι IDF έπληξαν 600 στόχους της Χαμάς», αναφέρεται ακόμα στην ανακοίνωση στην οποία δίνονται και κάποιες λεπτομέρειες της χθεσινοβραδινής επιχείρησης, όπως η επίθεση με drone σε ένα κτίριο που υπήρχαν «πάνω από 20 τρομοκράτες της Χαμάς» και η επίθεση επίσης με drone στο πανεπιστήμιο Al-Azhar όπου «εντόπισαν ένοπλους τρομοκράτες και μια θέση εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων».