Πέμπτη 18 Αυγούστου 2022 -

Panama Papers: Παραδοχή Κάμερον για έσοδα από την offshore του πατέρα τουΟ Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον παραδέχθηκε την Πέμπτη ότι το 2010 αποκόμισε κέρδη 30.000 λιρών (37.000 ευρώ), πουλώντας το μερίδιό του από offshore που είχε συστήσει ο πατέρας του, Ίαν, λίγες ημέρες μετά από τη δημοσίευση των «Panama Papers».

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV, ο κ. Κάμερον ανέφερε ότι πούλησε τέσσερις μήνες πριν γίνει πρωθυπουργός το ποσοστό που κατείχε στην offshore με έδρα τις Μπαχάμες.

«Η σύζυγός μου Σαμάνθα και εγώ είχαμε στην κατοχή μας 5.000 μετοχές της εταιρείας Blairmore Investment Trust, τις οποίες πουλήσαμε τον Ιανουάριο του 2010. Η αξία τους ανέρχεται σε 30.000 λίρες», είπε ο κ Κάμερον και συμπλήρωσε ότι κατέβαλε τους φόρους επί των συγκεκριμένων μερισμάτων.

 

Σημείωσε επίσης ότι η οικογένειά του δεν διαθέτει πλέον μετοχές σε καμία offshore.

«Ήταν δύσκολες οι προηγούμενες ημέρες, που διάβαζα επικριτικά σχόλια για τον πατέρα μου και τις επιχειρηματικές του πρακτικές. Για τον πατέρα μου, έναν άνθρωπο που αγαπώ και ο οποίος μου λείπει κάθε μέρα», συμπλήρωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.