Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Ορούτς Ρέις: «Επιστρέφει στη Γαλάζια Πατρίδα» – Τι αναφέρει ο τουρκικός Τύπος



Η Τουρκία ετοιμάζει, όπως όλα δείχνουν, το επόμενο βήμα της σταδιακά αλλά και μεθοδικά. Με τον ίδιο τρόπο που προϊδέαζε το προηγούμενο χρονικό διάστημα για τις κινήσεις του πλωτού γεωτρύπανου Αμπντούλ Χαμίντ Χαν, με δημοσιεύματα και αναφορές, έτσι και σήμερα εμφανίστηκε στο CNN Turk δημοσίευμα με τίτλο: «Το Ορούτς Ρέις επιστρέφει στη Γαλάζια Πατρίδα».

Το δημοσίευμα προϊδεάζει για το τι μέλλει γενέσθαι σύμφωνα με πηγές του MEGA. Δεν πρόκειται για μία τυχαία επιλογή καθώς αναφέρεται και το Αμπντούλ Χαμίντ Χαν, το πλωτό γεωτρύπανο, και γίνεται παραλληλισμός για την κοινή πορεία των δύο αυτών σκαφών στην Ανατολική Μεσόγειο, το προσεχές διάστημα.

Το δημοσίευμα του τουρκικού CNN

Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί υπουργικό συμβούλιο στην Τουρκία και ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν θα είναι και η Ανατολική Μεσόγειος. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να γίνουν αναφορές στο θέμα ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξουν και σχετικές δηλώσεις επί τόπου.

Τέλος, από σήμερα γίνεται ακόμη ένας απόπλους τουρκικού ερευνητικού σκάφους, του «Μπιλίν 2», στα βόρεια της Κύπρου, κίνηση η οποία έχει προκαλέσει την αντίδραση της Λευκωσίας. Η Κύπρος μάλιστα εξέδωσε σχετική NAVTEX στην οποία τονίζει ότι παραβιάζονται η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα της.