Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ομολογία σοκ από τον Γερμανό υπουργό Υγείας: Τα εμβόλια Covid ίσως να προκαλέσουν «μόνιμες αναπηρίες»



Για πρώτη φορά, ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Καρλ Λάουτερμπαχ, παραδέχθηκε δημοσίως ότι, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αναγνωρίζει τις σοβαρές παρενέργειες και αναπηρίες που αποδίδονται στα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

 Ο Λάουτερμπαχ, έκανε την παραδοχή αυτή κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης όπου, μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι, η κυβέρνηση αναγνωρίζει το γεγονός ότι, πλέον, ορισμένοι πολίτες, εξαιτίας των εμβολιασμών, ζουν «με βαριές αναπηρίες και μόνιμους τραυματισμούς». Ο Γερμανός υπουργός σημείωσε, ωστόσο, ότι η αναλογία τέτοιων περιστατικών και οφελών από τα εμβόλια είναι πολύ μικρή. Όπως είπε, ο εμβολιασμός κατά της Covid19 εξακολουθεί να προστατεύει από τη βαριά νόσηση και τα συμπτώματα του Long Covid, ενώ, στη συνέχεια, παραδέχθηκε ότι, από την πανδημία, οι φαρμακευτικές, επωφελήθηκαν από τις συμφωνίες τους με τα κράτη - μέλη (οι οποίες και απαλλάσσουν τις εταιρείες από πιθανές αποζημιώσεις), αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

 Ο Γερμανός υπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο ZDF Heute Journal, κλήθηκε να απαντήσει και για το επίμαχο tweet του, όπου ανέφερε ότι τα εμβόλια «δεν έχουν απολύτως καμία παρενέργεια», με το οποίο είχε προκαλέσει και έντονες αντιδράσεις. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, παρουσιάστηκαν μαρτυρίες ανθρώπων αναγνωρισμένων ως «θύματα» των εμβολιασμών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες ως προς την λειτουργικότητά τους σε καθημερινό επίπεδο.