Τρίτη 16 Ιουλίου 2024 -

Ολλανδία: Σοβαρά επεισόδια την παραμονή της Πρωτοχρονιάς – Πάνω από 200 συλλήψειςΗ αλλαγή του χρόνου στην Ολλανδία σημαδεύτηκε από δεκάδες επιθέσεις κυρίως κατά αστυνομικών. Όπως αναφέρουν οι Αρχές της χώρας, αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με επεισόδια καθώς δέχθηκαν επιθέσεις, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι.

Η αστυνομία στο Ρότερνταμ δήλωσε ότι περισσότερα από 100 αυτοκίνητα και άλλα οχήματα είχαν πυρποληθεί, ενώ στο Αμστερνταμ, τη Χάγη και άλλες πόλεις χρειάστηκε η επέμβαση μονάδων αποκατάστασης της τάξης για να διαλυθούν τα πλήθη των βίαιων διαδηλωτών.

Ομάδες αντιμετώπισης ταραχών κινητοποιήθηκαν επίσης σε όλη τη χώρα για να συνδράμουν τις πυροσβεστικές δυνάμεις που δέχθηκαν επίθεση με πυροτεχνήματα, ενώ προσπαθούσαν να σβήσουν πολυάριθμες πυρκαγιές.

Στην πόλη Χάαρλεμ, ένας 19χρονος πέθανε από τραύματα που υπέστη σε επεισόδιο με πυροτεχνήματα, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας υπέστη σοβαρές ζημιές από πυρκαγιά κατά την περίοδο της Πρωτοχρονιάς. Εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι συνέβη στην οδό Dr. H.E. van Geldererf στην περιοχή Loosduinen της Χάγης.

Το αυτοκίνητο μπορεί να πήρε φωτιά λόγω πυροτεχνημάτων, αλλά αυτό ήταν ακόμη υπό διερεύνηση το πρωί της Δευτέρας. Το περιστατικό συνέβη γύρω στις 12:55. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί δεν βρίσκονταν μέσα στο όχημα όταν ξέσπασε η φωτιά.